Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Η μαθήτρια τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Σοφία Κύρκου, κατά τη σχολική χρονιά 2022-2023, συμμετείχε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σχεδίου, με τίτλο: «Παντός κλίματος - Η ζωή μας στο μέλλον». Τον διαγωνισμό διοργάνωσε το Μουσείο τής Τράπεζας τής Ελλάδος, στο πλαίσιο τής περιοδικής του έκθεσης «Οικονομία και κλίμα: Handle with care», που είχε εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Οι μαθητές και μαθήτριες κλήθηκαν να επισκεφθούν την έκθεση τού μουσείου, διά ζώσης ή και ηλεκτρονικά, να εμπνευστούν και να σχεδιάσουν τη μορφή τού περιβάλλοντός μας σε είκοσι χρόνια από σήμερα.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 85 σχολεία από ολόκληρη τη χώρα.

image002

Το έργο τής Σοφίας μας επιλέχθηκε παμψηφεί και, βάσει των όρων του διαγωνισμού, θα αποτυπωθεί σε ανάγλυφο στη μια όψη αναμνηστικού νομισματόμορφου μεταλλίου, το οποίο θα παραχθεί από το Ίδρυμα Εκτυπώσεως Τραπεζογραμματίων και Αξιών (Νομισματοκοπείο) τής Τράπεζας τής Ελλάδος. Απώτερο στόχο τής δημιουργίας αυτού τού μεταλλίου αποτελεί η ευαισθητοποίηση τού κοινού για το θέμα τής κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της.

Η άλλη όψη τού μεταλλίου θα κοσμείται από την παράσταση «Υδρόγειος στο παρά πέντε» τής εικαστικού Μαρίας Αντωνάτου. Το μετάλλιο θα φέρει, επίσης, σε περίοπτη θέση το όνομα τής μαθήτριάς μας, και νικήτριας τού διαγωνισμού, και θα διανεμηθεί δωρεάν σε όλη τη μαθητική κοινότητα τού Σχολείου μας, καθώς και σε κάθε επισκέπτη τού μουσείου.

Η τετραμελής επιτροπή αξιολόγησης επεσήμανε στην ανακοίνωση τού αποτελέσματος: «εκτός από την πλήρωση των κριτηρίων αξιολόγησης τού διαγωνισμού, τη νοηματική και συμβολιστική επιτυχία, σε σχέση με το προτεινόμενο θέμα και τη σχεδιαστική αρτιότητα τού έργου της, δείχνει να έχει συνυπολογίσει πρόσθετες παραμέτρους, άμεσα συναφείς με τεχνικές ιδιαιτερότητες τής νομισματικής εικονογραφίας (όπως το να μπορεί η παράσταση να διαβαστεί και ανάποδα, να είναι σχετικώς απλουστευμένη σχεδιαστικά κ.λπ.)».

image001

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των καθηγητών/-τριών τού Α΄ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, με μεγάλη υπερηφάνεια, συγχαίρει θερμά την μαθήτρια Σοφία Κύρκου τού Γ΄5 τμήματος τής Γ΄ τάξης για τη μεγάλη αυτή διάκριση!

Τον συντονισμό τής συμμετοχής τής μαθήτριάς μας στον διαγωνισμό ανέλαβε και διεκπεραίωσε η καθηγήτρια Κοινωνικών Επιστημών κ. Άννα Μαυροειδή.
Η ξεχωριστή διάκριση τής μαθήτριας μας, μαζί με άλλα ιδιοσυγκρασιακά γνωρίσματά της, έμφυτα ή επίκτητα, πιστεύουμε ότι την χαρακτηρίζουν και ευδιάκριτα τη σκιαγραφούν και, γι’ αυτό, τής αποδίδουμε «φιόρα τιμής», σαν δώρημα ψυχής...

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων