Ο απόφοιτός μας Φοίβος Οικονομίδης, κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Βορράς» από τις εκδόσεις Εστία!
Ο απόφοιτός μας Φοίβος Οικονομίδης, φοιτητής στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών, μόλις 23 ετών, κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Βορράς» από τις εκδόσεις Εστία!
Όπως λέει ο ίδιος στη σελίδα του στο Facebook «Είναι, ουσιαστικά, μια ιστορία ενηλικίωσης που διαδραματίζεται σε ένα ιδιαίτερο, δυστοπικό πλαίσιο. […] ξέρω πως χρωστάω κάθε λέξη αυτού του βιβλίου στους ανθρώπους που αγαπώ, που με έχουν στηρίξει και με έχουν εμπνεύσει, και αυτοί είναι πολλοί».

Απόφοιτοι του 2020 αποχαιρετούν το σχολείο τους
Ξεκινώντας τη φοιτητική τους ζωή, απόφοιτοι των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων μιλούν για τα βιώματα και τις ξεχωριστές εμπειρίες τους από τη φοίτησή τους στα Σχολεία μας, στο Ψυχικό, στην Εκάλη, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, στα Ιωάννινα. Ευχόμαστε σε όλους τους αποφοίτους μας το νέο περιβάλλον και οι σπουδές τους να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους και, όπου αυτό δεν είναι εφικτό, να χαράξουν την προσωπική τους πορεία δημιουργικά με οδηγό τα ενδιαφέροντά τους.

Διαβάστε τι είπαν εδώ
Κορνήλιος Μιχαηλίδης, μαέστρος και πιανίστας με διεθνή καριέρα
Από μουσική οικογένεια, ο απόφοιτος τού Α΄ Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης Κορνήλιος Μιχαηλίδης ξεκίνησε τη διεθνή καριέρα του ως πιανίστα και μαέστρου από τον Μουσικό Όμιλο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης. Για τις δύο μεγάλες αγάπες του, τη μουσική και την αεροπορία, μας μίλησε στη συνέντευξή του στο περιοδικό ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ
Μαρία Δημακοπούλου: Senior Research Scientist στη Netflix

"Η Μαρία Δημακοπούλου, απόφοιτη 2009 τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, εισήχθη 1η στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών τού ΕΜΠ από όπου αποφοίτησε με βαθμό Άριστα 10. Από το Πανεπιστήμιο τού Stanford μαζί με τον διδακτορικό της τίτλο απέσπασε το Outsanding Academic Achievement Award. Σήμερα εργάζεται στη Netflix, ενώ έχει τιμηθεί με το βραβείο καινοτομίας τής Intel, το βραβείο αριστείας τής Google και με το Women Techmakers Award. Διαβάστε στη συνέντευξη που μας παραχώρησε την εντυπωσιακή πορεία της στον κόσμο τής Τεχνητής Νοημοσύνης."

Διαβάστε τη συνέντευξη τής Μαρίας Δημακοπούλου στο περιοδικό Επικοινωνία.

Δωρεάν σεμινάριο Soft Skills για τους αποφοίτους των Αρσακείων
Μετά την επιτυχημένη χριστουγεννιάτικη συνάντηση των αποφοίτων όλων των Αρσακείων στο Αρσάκειο Ψυχικού, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία συνεχίζει την προσπάθεια δικτύωσης και αλληλοβοήθειας των αποφοίτων της.
Δεν είναι λίγοι οι απόφοιτοι που ήρθαν σε επικοινωνία με τη Διοίκηση για να προσφέρουν εθελοντικά τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους προς συναποφοίτους τους.

Πώς βιώνουν οι απόφοιτοι εξωτερικού την πανδημία
Μέσα από το επίσημο κανάλι των Αρσακείων στο youtube, απόφοιτοι των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων που ζουν στο εξωτερικό καταθέτουν τη δική τους εμπειρία από την πανδημία, περιγράφοντας τα μέτρα και τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στη χώρα όπου βρίσκονται, τα συναισθήματά τους και τις αντιδράσεις του κοινωνικού συνόλου στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν.

Η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. προσφέρει 50 σταθμούς Μ.Ε.Θ. στο Υπουργείο Υγείας
Η απόφοιτη των Αρσακείων Σχολείων και Πρόεδρος τού Δ.Σ. τής ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. κ. Βίκυ Καρέλια έρχεται αρωγός στο κράτος σε αυτή την κρίσιμη στιγμή προσφέροντας 50 σταθμούς Μ.Ε.Θ. στο Υπουργείο Υγείας.

1η Συνάντηση Αποφοίτων Αρσακείων: ήρθαν χιλιάδες!

Σε ατμόσφαιρα χαράς και συγκίνησης χιλιάδες απόφοιτοι όλων των Αρσακείων (Ψυχικού, Εκάλης, Πάτρας, Θεσσαλονίκης) συναντήθηκαν στις 23 Δεκεμβρίου 2019 στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού.

Συνάντηση αποφοίτων Αρσακείων

Η μεγάλη οικογένεια των Αρσακείων ανοίγει τις πόρτες της και υποδέχεται τους αποφοίτους των Σχολείων της σε μια γιορτινή συνάντηση-επιστροφή στον χώρο απ’ όπου ξεκίνησαν, στο Αρσάκειο.

Ευαγγελία Σωτηροπούλου: η απόφοιτη υποψήφια finalist στα Global Start up awards
Υποστηρίζουμε την απόφοιτη του 1991 από το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού Ευαγγελία Σωτηροπούλου, που έχει βραβευτεί με το Βραβείο καινοτομίας 2018 από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών (ΕΠΕΦΑ) του ΕΚΠΑ και είναι υποψήφια finalist με την Start up εταιρεία της Oinosporos στα Global Start up awards ως Founder of the year και ως Female Role Model of the Year.

Ορφέας Βουτυράς: Ερευνητής στο ΕΜΠ και στη ζωή του!

"Αποφοίτησα το 2010 από το Α΄ Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης. Η πορεία μου ήταν αρκετά περιπετειώδης, αλλά και δημιουργική θα έλεγα. Πέρασα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών τού ΕΜΠ. Συνέχισα, όπως και στο σχολείο, να συμμετέχω σε διάφορες δράσεις, ομίλους, διαγωνισμούς κτλ. Περίπου στο 3ο με 4ο έτος των σπουδών μου άρχισα να εργάζομαι ως Ερευνητής Μηχανικός στο Πολυτεχνείο, στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ), το οποίο συνεργάζεται με άλλα πανεπιστήμια και την Ευρωπαϊκή Ένωση."

Διαβάστε τη συνέντευξη τού Ορφέα Βουτυρά στο περιοδικό Επικοινωνία.