Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, μαζί με την καθηγήτρια Χημείας κ. Ευδοκία Πατσιλινάκου, παρακολούθησαν, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, τη διαδραστική παρουσίαση με θέμα "Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας -  Γεωθερμία", την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015.
Στόχος τής παρουσίασης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τις μορφές ενέργειας και τους τρόπους ταξινόμησής τους, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ανανεώσιμων και μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τέλος, τη μορφή ενέργειας τής γεωθερμίας, η οποία έχει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα όταν αξιοποιηθεί σωστά και μάλιστα στη χώρα μας, μία χώρα νέα γεωλογική με ηφαίστεια και γεωθερμικές πηγές. Παρουσιάστηκαν οι τρόποι αξιοποίησής της καθώς και παραδείγματα βιομηχανικών μονάδων και οικιών που εφάρμοσαν στην καθημερινότητά τους την αξιοποίηση τής γεωθερμικής ενέργειας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τού μαθήματος «Γεωλογία και Διαχείριση ορυκτών πόρων».
Στο πλαίσιο αυτού τού μαθήματος η ίδια ομάδα μαθητών παρακολούθησε, και πάλι στο Μουσείο Φυσικής Φ.Ε, την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, παρουσίαση με θέμα τη δημιουργία των ορυκτών. Στόχος τής παρουσίασης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τις χημικές ενώσεις και τη γεωμετρία των ορυκτών και να αναγνωρίσουν τα κρυσταλλικά συστήματα στα οποία έχουν σχηματιστεί. Γνώρισαν τις ιδιότητες των ορυκτών καθώς και τη χρήση τους στην καθημερινή ζωή μας από την ιατρική έως την αεροναυπηγική.
Τέλος, είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν φωτογραφίες κρυστάλλων από μικροσκόπιο, να περιεργαστούν μοντέλα ορυκτών και κρυστάλλους ορυκτών.
Ο καθηγητής ορυκτολογίας κ. Αθανάσιος Κατερινόπουλος είχε την ευγένεια να παραχωρήσει στο Μουσείο για παρουσίαση τα μοντέλα κρυσταλλογραφίας.
Και οι δύο παρουσιάσεις σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν από την υπεύθυνη τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Φ.Ε. κ. Φανή Τριπολιτσιώτου, γεωλόγο.