Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε. η πρόεδρος και μέλη τής Φιλοζωικής Ένωσης Ν. Σμύρνης- Π. Φαλήρου, καλεσμένες τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού και τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.
Οι προσκεκλημένες παρουσίασαν στους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού το παραμύθι «Ο αδέσποτος Κώστας» του Μάκη Τσίτα, μέσα από το οποίο τα παιδιά αναγνώρισαν τα συναισθήματα ενός αδέσποτου ζώου. Στη συνέχεια τούς επιφύλαξαν δύο εκπλήξεις: ένα σκυλάκι και ένα γατάκι τα οποία ήταν αρχικά αδέσποτα αλλά τώρα έχουν οικογένεια. Έτσι οι μαθητές έμαθαν πώς τα πλησιάζουν, πώς τα ταΐζουν, πώς τα φροντίζουν. Έπαιξαν με τα ζωάκια και χάρηκαν την παρουσία τους. Κατάλαβαν πόσο υπεύθυνοι πρέπει να είναι όταν αποφασίσουν να αποκτήσουν ένα ζωάκι στο σπίτι και ενημερώθηκαν ότι μπορούν να μη το αγοράσουν, αλλά να ζητήσουν ένα αδέσποτο από μια φιλοζωική οργάνωση.
Την οργάνωση τής επίσκεψης είχε η κ. Ροδούλα Κωνσταντινίδου, την ιστορία παρουσίασε η κ. Χαρά Τσακίρη και οι κ. Στέλλα Μπελίση και Όλγα Βενετσάνου μετέδωσαν την αγάπη για τα ζώα. Την οργάνωση τής εκδήλωσης ανέλαβε η υπεύθυνη τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Φ.Ε. κ. Φανή Τριπολιτσιώτου σε συνεργασία με τη διευθύντρια τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού κ. Βασιλική Ροδοπούλου.