Μια ευχάριστη επίσκεψη δέχθηκε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε., την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, από τους μαθητές τού βρεφονηπιακού σταθμού «Λιλιπούπολη». Οι μικροί μαθητές ηλικίας 2,5 ετών επισκέφθηκαν το Μουσείο μας και παρακολούθησαν πρόγραμμα για τα σαλιγκάρια.
Μέσα από προβολή και με την παρατήρηση ζωντανών σαλιγκαριών έμαθαν την ανατομία τους. Γνώρισαν σπάνια σαλιγκάρια, πήραν πολλές πληροφορίες γι΄ αυτά μέσα από δραστηριότητες, παρατήρησαν τα σαλιγκάρια που υπάρχουν στις βιτρίνες τού Μουσείου, άκουσαν τον ήχο τους και, τέλος, έφτιαξαν το δικό μας σαλιγκάρι με πλαστελίνη και ξυλάκια.
Οι μικροί επισκέπτες μας ενθουσιάστηκαν με τις εκπλήξεις που έκρυβε το Μουσείο, αλλά στο τέλος μια έκπληξη περίμενε και εμάς: μια ομαδική ζωγραφιά με σαλιγκάρια και ευχαριστίες από τους μαθητές τού Β΄3 τής "Λιλιπούπολης"!
Ακολουθούν οι εντυπώσεις τους :
«Πολύ ωραίος και καθαρός χώρος. Οι πληροφορίες που μάθαμε ήταν πολύ ενδιαφέρουσες, απλές και κατανοητές για την ηλικία των παιδιών. Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις δραστηριότητες και έδειχναν να τους αρέσουν πολύ. Περάσαμε πολύ ωραία!» Κατερίνα Αδαμοπούλου