Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές όλων των τάξεων τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων στο πλαίσιο τής Εβδομάδας τού Βιβλίου (Δευτέρα 4 Απριλίου – Παρασκευή 8 Απριλίου 2016) παρουσίασαν τα βιβλία που διάβασαν και επεξεργάστηκαν καθώς και διάφορες δράσεις που ετοίμασαν.


Α΄ τάξη: Οι μικροί μαθητές παρουσίασαν και τραγούδησαν με αφορμή το βιβλίο που επεξεργάστηκαν και το οποίο έχει τίτλο «Το ψαράκι που φορούσε γυαλιά» τής Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη. Ένα βιβλίο που πραγματεύεται το θέμα τής διαφορετικότητας, προσεγγίζοντας το ευαίσθητο θέμα των παιδιών που φορούν γυαλιά.
Β΄ τάξη: Παρουσίασε τραγούδι και χορογραφία στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, εμπνευσμένη από το βιβλίο το οποίο επεξεργάστηκαν οι μαθητές με τίτλο «Η μέλισσα με το σπασμένο φτερό» τής Καλλιόπης Παπουτσάκη και τής Θάλειας Χατζηγιάννογλου.
Γ΄ τάξη: Τα παιδιά συγκεντρώνοντας τα αγαπημένα τους βιβλία δημιούργησαν το δικό τους "βιβλιόδεντρο", τα φύλλα τού οποίου δίνουν πληροφορίες και αποτελούν προτάσεις ανάγνωσης για τους συμμαθητές τους. Επίσης η Γ΄ τάξη παρουσίασε θεατρικό δρώμενο σχετικό με το βιβλίο Αγγλικών που διδάσκεται με τίτλο «Ι can skate».
Δ΄ τάξη: Οι μαθητές παρουσίασαν το βιβλίο με τίτλο «Η Ελλάδα που αγαπώ» τής κ. Σοφίας Σωπίκη-Γραμμόζη, δημιουργώντας ομαδικές αφίσες. Κεντρικό θέμα τους η πόλης μας, τα Ιωάννινα, και η πολιτιστική τους κληρονομιά. Παράλληλα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το λογοτεχνικό είδος τού διηγήματος.
Ε΄ τάξη:Οι μαθητές παρουσίασαν και δραματοποιήσαν σκηνές από το βιβλίο που επεξεργάστηκαν με τίτλο «Το Βυζάντιο σε έξι χρώματα» τής κ. Μαρίας Αγγελίδου. Η ιστορία τού Βυζαντίου ζωντανεύει και γίνεται προσιτή στους μαθητές μέσα από το συγκεκριμένο λογοτεχνικό βιβλίο.
Επίσης οι μαθητές τού τμήματος Γερμανικής Γλώσσας τής Ε΄τάξης επιμελήθηκαν ταμπλό και αφίσες με θέμα τα βιβλία, τα οποία θα παρουσίαζαν.
Στ΄ τάξη: Οι μαθητές παρουσίασαν και δραματοποίησαν σκηνές από το βιβλίο με τίτλο «Ο θησαυρός τής Βαγίας» τής  Ζωρζ Σαρή, το οποίο επεξεργάστηκαν στο μάθημα τής Φιλαναγνωσίας. Ένα κλασικό έργο τής ελληνικής εφηβικής λογοτεχνίας. Καλοκαίρι στην Αίγινα, στη Βαγία. Μια παρέα εμπλέκεται σ' ένα μυστήριο και προσπαθεί να βρει έναν θησαυρό που η ανακάλυψή του τους οδηγεί στις μέρες τής Κατοχής.
Επίσης, το τμήμα Γαλλικής Γλώσσας τής Στ΄ τάξης παρουσίασε στα Γαλλικά θεατρικό δρώμενο και τραγούδι εμπνευσμένο από το βιβλίο«Le petit Nicolas» τού Rene Goscinny.
Οι μαθητές τού τμήματος Γερμανικής Γλώσσας τής Στ΄ τάξης παρουσίασαν το βιβλίο που επεξεργάστηκαν με τίτλο «Οnkel Κarlund die Εrdmännchen» τής Jane Cadwallader.
Τέλος, οι Ε΄ και Στ΄ τάξεις παρουσίασαν το δικό τους «Μουσικό βιβλίο».