Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στις 11 Νοεμβρίου στη Γερμανία γιορτάζεται η εορτή των φαναριών, Laternenfest, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο προς τιμή τού Αγίου Μαρτίνου (Sankt Martin) και υπενθυμίζει στους ανθρώπους να μοιράζονται και να συμπονούν τους συνανθρώπους τους...



Με αφορμή αυτή τη γιορτή, οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων τού Γερμανικού Τμήματος τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων  τραγούδησαν, στις 11 Νοεμβρίου 2021, γερμανικά παραδοσιακά τραγούδια που σχετίζονται με την ημέρα αυτή στη Γερμανία, όπως το "Laterne, Laterne" και το "Ich gehe mit meiner Laterne".

Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης κατασκεύασαν τα δικά τους φαναράκια, τα οποία, σύμφωνα με το έθιμο στη Γερμανία, κρατούν τα μικρά παιδιά το βράδυ τής γιορτής και πηγαίνουν βόλτα στην πόλη τραγουδώντας.

Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης παρακολούθησαν βίντεο με θέμα τον εορτασμό τής ημέρας τού Αγίου Μαρτίνου και πραγματοποίησαν σχετικές δραστηριότητες.

Έτσι, μικροί και μεγάλοι μαθητές τού Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας τού Σχολείου μας, με τη συγκεκριμένη δράση, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πολιτιστικά στοιχεία τής Γερμανίας και να προσεγγίσουν με έναν διαφορετικό τρόπο την ξένη γλώσσα που μαθαίνουν.