Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, στις 18:00, η Διευθύντρια τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων κ. Ελένη Παπανικολάου και το διδακτικό προσωπικό υποδέχθηκαν, εφέτος διά ζώσης, τους γονείς τής Α΄τάξης, στον χώρο εκδηλώσεων τού Σχολείου, στην καθιερωμένη πρώτη ενημερωτική συνάντηση γονέων και εκπαιδευτικών.

Στη φετινή συνάντηση μίλησε η ψυχολόγος και Προϊσταμένη των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φ.Ε. κ. Ξένια Παρασκευοπούλου, με θέμα: «Προσαρμογή στο σχολείο. Μύθοι και πραγματικότητα».
Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εισήγηση που με τον ενημερωτικό της χαρακτήρα προκάλεσε έναν εποικοδομητικό διάλογο κατά τον οποίο συζητήθηκαν θέματα που προβληματίζουν τους γονείς σε αυτή την κομβική περίοδο τής ζωής των παιδιών.

Η κ. Παρασκευοπούλου και η σχολική ψυχολόγος των Αρσακείων Σχολείων Ιωαννίνων κ. Ναταλία-Αντιγόνη Τζούμα έκλεισαν τη συζήτηση ενημερώνοντας τους γονείς για τις υπηρεσίες των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φ.Ε., μια σημαντική παροχή προς τους μαθητές και τους γονείς των Αρσακείων.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί όλων των τάξεων ενημέρωσαν, στις αίθουσες διδασκαλίας, τους γονείς για τον τρόπο λειτουργίας τού Σχολείου, τη φιλοσοφία και τους στόχους τής παρεχόμενης αγωγής, τις απαιτήσεις και τον τρόπο διδασκαλίας των μαθημάτων, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και τον τρόπο συνεργασίας μεταξύ Σχολείου και οικογένειας.

Έτσι, εκπαιδευτικοί και γονείς σε συνεργασία έθεσαν τις βάσεις για το ξεκίνημα τής νέας σχολικής χρονιάς.