Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Ε΄τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων, στο πλαίσιο τής θεματικής "Φυσικές Καταστροφές - Πολιτική Προστασία" των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων συμμετείχαν εξ αποστάσεως στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όταν ο Εγκέλαδος Ξυπνά» τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους σεισμούς, τα ηφαίστεια και τα τσουνάμι. Εντυπωσιάστηκαν, μάλιστα, από τη δεξαμενή προσομοίωσης τσουνάμι και έμαθαν πώς και πού δημιουργείται το σεισμικό αυτό κύμα.

Τέλος, στον προσομοιωτή σεισμών «Εγκέλαδος», που αναπαριστά μια σχολική αίθουσα, τα παιδιά «βίωσαν» σεισμούς μέχρι και 7,5 Ρίχτερ, ενώ παράλληλα πληροφορήθηκαν για τους τρόπους προστασίας και τις ορθές πρακτικές αντιμετώπισής τους.

Η παρουσίαση υλοποιήθηκε μέσω της καινοτόμου ψηφιακής πλατφόρμας και εφαρμογής museotek.net, που επιτρέπει την εξ αποστάσεως, σε πραγματικό χρόνο, περιήγηση σχολείων σε μουσεία και χώρους πολιτισμού σε ολόκληρη τη χώρα.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ζωή Μαυριτσάκη, υπεύθυνη τού εκπαιδευτικού προγράμματος τού μουσείου για την παρουσίαση τού προγράμματος.