Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων οι μαθητές μαθαίνοντας Αγγλικά γνωρίζουν συγχρόνως και τον πολιτισμό των χωρών στις οποίες ομιλείτε η αγγλική γλώσσα. Τα παιδιά ανάλογα με την ηλικιακή τους ομάδα και τη διδακτέα ύλη τής τάξης τους, γνωρίζουν πολιτισμικά στοιχεία τής Βρετανίας και όχι μόνο. Συχνά την αφορμή δίνουν οι σύγχρονοι μέθοδοι διδασκαλίας βρετανικών εκδοτικών οίκων.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές τής Β΄ τάξης έμαθαν για την παραδοσιακή βρετανική γιορτή Bonfire Night, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Νοεμβρίου. Συζήτησαν για τις συνήθειες αυτής τής οικογενειακής γιορτής, εντυπωσιάστηκαν από την παράδοση τής μεγάλης φωτιάς και των πυροτεχνημάτων και έβαλαν χρώμα στα δικά τους «βεγγαλικά».
Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης έφτιαξαν, στο Σχολείο, pancakes (τηγανίτες) ως υγιεινό κολατσιό και συμμετείχαν σε αγώνες σκυταλοδρομίας με τις τηγανίτες τους (pancake race), γνωρίζοντας έτσι μία ακόμη βρετανική παράδοση.
Τέλος, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων γνώρισαν, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, την αμερικανική παράδοση τής Ημέρας των Ευχαριστιών (Thanksgiving). Μια ημέρα κατά τον εορτασμό τής οποίας εκφράζεται η ευγνωμοσύνη για τα αγαθά και όλα όσα οι άνθρωποι απολαμβάνουν καθημερινά Τα παιδιά απάντησαν και τα ίδια στο ερώτημα «Γιατί είμαι ευγνώμων;».
Με αυτά τα έθιμα και τις παραδόσεις και πολλές άλλες ευχάριστες βιωματικές δραστηριότητες εκμάθησης τής ξένης γλώσσας εμπλουτίστηκε τον μήνα Νοέμβριο η διδασκαλία των Αγγλικών στο Σχολείο.