Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023, το απόγευμα, στον χώρο εκδηλώσεων των Αρσακείων Σχολείων Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση των γονέων των μαθητών/-τριών τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων με τη Διευθύντρια κ. Ελένη Παπανικολάου, τους εκπαιδευτικούς και την ψυχολόγο τού Σχολείου.

Η Διευθύντρια καλωσόρισε τους γονείς στο Δημοτικό Σχολείο, παρουσίασε τη φιλοσοφία, τις αξίες, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μίλησε για τους σύγχρονους στόχους των Αρσακείων Σχολείων, καθώς και για πτυχές τής σχολικής ζωής στην οποία θα συμμετάσχουν τα μικρά πρωτάκια.

Ακολούθησε ομιλία τής ψυχολόγου των Αρσακείων Σχολείων Ιωαννίνων κ. Ναταλίας-Αντιγόνης Τζούμα για τον ρόλο των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φ.Ε. στο εκπαιδευτικό και μορφωτικό έργο των Σχολείων, σε επίπεδο πρωτοβάθμιας ενδοσχολικής προληπτικής και θεραπευτικής ψυχικής υγείας.
Κατόπιν, έγινε σύντομη παρουσίαση των εκπαιδευτικών στόχων τής Α΄ τάξης από τις καθηγήτριες Αγγλικής Γλώσσας και τους εκπαιδευτικούς των μαθημάτων ειδικοτήτων.

Τέλος, στην αίθουσα διδασκαλίας τής Α΄ τάξης, οι γονείς ενημερώθηκαν για τους μαθησιακούς στόχους τής Α΄ δημοτικού από τη δασκάλα τής τάξης κ. Σωτηρία Αρβανίτη. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα μαθησιακά και παιδαγωγικά, η οποία ήταν και η αφετηρία μιας εποικοδομητικής μελλοντικής συνεργασίας γονέων και Σχολείου.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε και η ενημέρωση των γονέων των υπόλοιπων τάξεων τού Σχολείου (των Β΄ έως Στ΄ τάξεων) από τους δασκάλους των τάξεων σχετικά με την εκπαιδευτική στοχοθεσία τής φετινής σχολικής χρονιάς.