Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 οι μαθητές των δύο τμημάτων τής Δ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων συμμετείχαν στο περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα τού ΚΠΕ Πραμάντων, με τίτλο «Άραχθος, ο αγγελιοφόρος των βουνών».

Οι μαθητές/-τριες ήρθαν σε επαφή με το φυσικό τοπίο τής Ηπείρου και ευαισθητοποιήθηκαν όσον αφορά στα ορεινά δασικά οικοσυστήματα και την ιδιαίτερη οικολογική αξία τού ποταμού Άραχθου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε πεζοπορία, παρουσίαση και συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες. Τα παιδιά πληροφορήθηκαν για την κατασκευή και την ανακατασκευή τού Γεφυριού τής Πλάκας, τού μεγαλύτερου μονότοξου γεφυριού των Βαλκανίων, για τα είδη βλάστησης και χλωρίδας, καθώς και την ιδιαίτερη γεωμορφολογία τής περιοχής.

Κατά την πεζοπορία έλεγξαν το pH τού νερού τού ποταμού, το φίλτραραν και έπαιξαν το παιχνίδι «Πεταλουδιές- Αναπηδήσεις τού βότσαλου στο νερό». Τέλος, δημιούργησαν τα δικά τους εικαστικά έργα, με υλικά που μάζεψαν μόνοι τους από τη φύση, και φωτογράφισαν το τοπίο.

Ευχαριστούμε πολύ την υπεύθυνη τού ΚΠΕ Πραμάντων κ. Κατερίνα Κατέρη για άλλη μια μοναδική βιωματική περιβαλλοντική εμπειρία!