Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές τού Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων γιόρτασαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με δράσεις που διήρκεσαν από την Πέμπτη 23 έως την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021.
Φέτος η μέρα ήταν αφιερωμένη στον αθλητισμό με αθλήματα όπως το κρίκετ, το χάντμπολ και το πετάνγκ, τα οποία έχουν τις καταβολές τους στην Αγγλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία αντίστοιχα.

Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων παρακολούθησαν αρχικά βίντεο με στιγμιότυπα από αγώνες κάθε αθλήματος.

Στη συνέχεια, με την αξιοποίηση φύλλων εργασίας, τα οποία επεξεργάστηκαν οι μαθητές, συζητήθηκαν οι βασικοί κανόνες των συγκεκριμένων αθλημάτων.

Οι μαθητές, καλλιεργώντας τις ψηφιακές τους δεξιότητες, δημιούργησαν infographics για τα αθλήματα κάθε χώρας.

Στο τέλος οι μαθητές συμμετείχαν οι ίδιοι σε αγώνες, στη διάρκεια των οποίων προσπάθησαν να αγωνιστούν σύμφωνα με όσα διδάχτηκαν, χρησιμοποιώντας μόνο τη γλώσσα προέλευσης κάθε αθλήματος.

Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Ιωαννίνων συνεργάστηκαν και παρήγαγαν τα δικά τους έργα με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, εκφράζοντας διαφορετικές εκφάνσεις τού ανθρώπινου συναισθήματος μέσω τής γλώσσας τού σώματος.

Τα έργα τους στηρίχθηκαν στο εικαστικό έργο τής Sima Scholoss, καθώς και στο παγκοσμίως φημισμένο έργο τού Gustav Klimt«Το φιλί».

Συγκεκριμένα, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες, έτσι ώστε να αναπαραστήσουν έργα που θα αποτυπώνουν τα ανθρώπινα συναισθήματα, διαβάζοντας μέσα από τη δική τους ματιά τα έργα τής Sima Schloss και τού Gustav Klimt.