Αρσάκεια Ιωαννίνων

Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, συμπράττοντας με το Γυμνάσιο Κατσικάς, γιόρτασε τη 2η Ολυμπιακή Εβδομάδα.

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 75 μαθητές από τα δύο σχολεία, συνεργάστηκαν και διαγωνίστηκαν, στους χώρους τού Αρσακείου Ιωαννίνων, σε αθλήματα, όπως βόλεϊ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, αλλά και σε προσομοιώσεις παραολυμπιακών αθλημάτων, συμμετέχοντας σε αγώνες ταχύτητας με συνοδό και ρίψη σφαίρας καθήμενοι.

Επίσης, στον χώρο εκδηλώσεων τού Αρσακείου μαθητές τού Γυμνασίου Κατσικάς εξέθεσαν τις καλλιτεχνικές δημιουργίες που φιλοτέχνησαν, με θέμα τις αξίες τού Ολυμπισμού και τού αθλητισμού.

Μεταξύ των αθλοπαιδιών οι μαθητές από τα δύο σχολεία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν διαδικτυακά με δύο κορυφαίους αθλητές, τον 4ο Παραολυμπιονίκη τού Τόκυο στον στίβο (400μ. και άλμα εις μήκος) κ. Στέλιο Μαλακόπουλο και την Παραολυμπιονίκη και 3η Παγκόσμια Κυπελλούχο Ξιφασκίας σε αμαξίδιο κ. Κέλλυ Λουφάκη, οι οποίοι μοιράστηκαν με τους μαθητές τις προσωπικές τους ιστορίες, μίλησαν με ενθουσιασμό για την ενασχόληση τους με τον πρωταθλητισμό, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, και ενθάρρυναν τους μαθητές να θέτουν υψηλούς στόχους, ώστε να γίνουν η καλύτερη εκδοχή τού εαυτού τους...

Την οργάνωση και τον συντονισμό των δραστηριοτήτων τής ημέρας ανέλαβαν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ. Βασίλης Καλτσής (από το Αρσάκειο) και Βαγγέλης Μάντζιος (από το Γυμνάσιο Κατσικάς).