Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022, στο πλαίσιο της Ζώνης Επιστημών της Γ’ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων, η οποία εστιάζει στη Μαθητική Επιχειρηματικότητα και τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό, μαθητές και εκπαιδευτικοί συζήτησαν με τους προσκεκλημένους ειδικούς κ. Αλέξανδρο Τζάλλα, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Μάρκο Τσίπουρα, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για τους κλάδους της Ιατρικής Πληροφορικής και της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας αντίστοιχα, καθώς και για καινοτόμα συστήματα και έξυπνες συσκευές που έχουν αναπτυχθεί μέσω της σύμπραξης της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών με την ιατρική.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο καθηγητές με τους συνεργάτες τους παρουσίασαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ένα καινοτόμο σύστημα το οποίο έχουν αναπτύξει και αποτελείται από δύο «έξυπνες» συσκευές, ένα γάντι και μια κούπα, για την βέλτιστη παρακολούθηση και αποτίμηση των βασικών συμπτωμάτων ασθενών που πάσχουν από την νόσο του Πάρκινσον, καθώς και συνοδευτικά λογισμικά για την αυτόματη επεξεργασία και αποτίμηση των δεδομένων που λαμβάνονται από τις συσκευές. Στη συνέχεια οι μαθητές πειραματίστηκαν τόσο με τις συσκευές όσο και με τα λογισμικά, ώστε να κατανοήσουν τη λειτουργία τους.

Ήταν μια σημαντική δράση ψηφιακού γραμματισμού και καλλιέργειας δεξιοτήτων επιστημονικής και υπολογιστικής σκέψης.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκλεκτούς προσκεκλημένους μας που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στην πρόσκληση του σχολείου μας και για τα όσα ενδιαφέροντα μας έμαθαν!