Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Ανδαλουσία τής Ισπανίας και, συγκεκριμένα, την πόλη Almuñécar επισκέφθηκαν, από τις 5 Φεβρουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου 2023, 10 μαθητές και 3 εκπαιδευτικοί τού Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο τού ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “Internationalism is colourful”.

Στη 2η μαθητική μετακίνηση συμμετείχαν και 10 μαθητές από το Leipzig International School τής Λειψίας, ενώ σχολείο-οικοδεσπότης ήταν το IES Al Andalus.

Το πρόγραμμα τής εβδομάδας ξεκίνησε με θερμό καλωσόρισμα στο Δημαρχείο τής πόλης από την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού και δραστηριότητες γνωριμίας στο σχολείο.

Κατά την διάρκεια τής εβδομάδας οι μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα Ισπανικών, ευρωπαϊκής ιστορίας αλλά και παραδοσιακού φλαμένκο, επισκέφθηκαν την πανέμορφη Granada και ξεναγήθηκαν στην Καστροπολιτεία των Μαυριτανών "Alhambra".

Συνεργάστηκαν, επίσης, σε ένα κυνήγι θησαυρού στην ιστορική Cordoba, περιηγήθηκαν στο επιβλητικό Τέμενος Mezquita, συμμετείχαν σε διαγωνισμό φωτογραφίας, χόρεψαν και αθλήθηκαν.

Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα Ιωάννινα στις 19-26 Μαρτίου 2023.

Τους μαθητές συνόδευσαν η Διευθύντρια κ. Αικατερίνη Τάτση, ο θεολόγος κ. Μιλτιάδης Σγουρίδης και η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Αγγελική Παππά.