Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων ανοιχτή εκδήλωση διάχυσης του Ευρωπαϊκού Έργου PAFSE «Συμπράξεις για την εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες» (Partnerships For Science Education”), στο οποίο το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων συμμετέχει ως πιλοτικό σχολείο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσίαση στο κοινό της στοχοθεσίας έργου από τον επιστημονικό υπεύθυνο, Καθηγητή του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αναστάσιο Μικρόπουλο, ενώ οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου παρουσίασαν τα αποτελέσματα από την υλοποίηση των δύο εκπαιδευτικών σεναρίων «Λειτουργία των εμβολίων, διστακτικότητα απέναντι στον εμβολιασμό και παραπληροφόρηση» και «Η μαθηματική αναπαράσταση μιας επιδημίας – μοντέλο SIR».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ. Αγνή Νάκου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας κ. Χριστίνα Κωτσαντή, ο Καθηγητής Ανοσολογίας του Τμ. Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών κ. Γεώργιος Θυφρονίτης και ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φυσικών Επιστημών του ΠΕΚΕΣ Ηπείρου κ. Δημήτρης Κόρακας, οι οποίοι στις ομιλίες τους υπογράμμισαν την σημασία του επιστημονικού γραμματισμού των μαθητών ώστε ως ενήλικες να μπορούν να διαχειριστούν σημαντικές προκλήσεις που αφορούν και στη δημόσια υγεία.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, γονείς και οι μαθητές του σχολείου. Το Ευρωπαϊκό Έργο PAFSE «Συμπράξεις για την εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες» θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά με δραστηριότητες διάχυσης των αποτελεσμάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.