Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων συμμετείχε στην εκδήλωση «Erasmus Days 2023», η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Δημητρίου Χατζή", στα Παλαιά Σφαγεία, και διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Η καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας κ. Αγγελική Παππά παρουσίασε εκ μέρους τής παιδαγωγικής ομάδας τού Σχολείου, που αποτελείτο από την Διευθύντρια κ. Αικατερίνη Τάτση και τον θεολόγο κ. Μιλτιάδη Σγουρίδη, το πρόγραμμα Erasmus+, που υλοποίησε το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων κατά τη διετία 2021-2023, με κωδικό 22020-1-DE03-KA229-077408_1 και τίτλο "Ιnternationalität ist bun" ("Ο διεθνισμός είναι πολύχρωμος").

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε η πορεία υλοποίησης τού προγράμματος μέσα στη διετία κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν τρεις μαθητικές κινητικότητες και δύο συναντήσεις εκπαιδευτικών, καθώς και οι δράσεις που υλοποιήθηκαν ώστε να προσεγγιστεί και να κατανοηθεί η έννοια τού διεθνισμού, που ήταν και το θέμα τού προγράμματος.

Την εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν σχολεία από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, προλόγισε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Μαρίνα Μπέση.