Αρσάκεια Ιωαννίνων

Το τριήμερο 20-22 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων βιωματικό εργαστήριο Σχολικής Διαμεσολάβησης με εισηγήτριες τις κ. Ευγενία Σαρίδου και Μαρία-Λουίζα Ανδριακοπούλου, έπειτα από πρόσκληση τής Διευθύντριας κ. Αικατερίνης Τάτση και τής ψυχολόγου των κ. Ναταλίας Τζούμα.

Κατά τη διάρκεια τού εργαστηρίου οι εκπαιδευτικοί τού Σχολείου ενημερώθηκαν για τις τεχνικές και τα βήματα τής ειρηνικής επίλυσης των διαφορών στο σχολείο, δεδομένου ότι η σχολική διαμεσολάβηση αποτελεί μια πλήρως δομημένη διαδικασία εναλλακτικής προσέγγισης των συγκρούσεων των εφήβων.

Πέραν τού θεωρητικού πλαισίου πραγματοποιήθηκαν προσομοιώσεις πραγματικών προβλημάτων που ανακύπτουν στη σχολική ζωή, με τους εκπαιδευτικούς να λαμβάνουν ρόλους μαθητών-διαμεσολαβητών και μαθητών που έχουν βρεθεί σε σύγκρουση.

Επόμενο βήμα αποτελεί η επιλογή και η εκπαίδευση των μαθητών-διαμεσολαβητών, με τη βοήθεια των κ. Σαρίδου και Ανδριακοπούλου, ώστε να ξεκινήσει σταδιακά η εφαρμογή τής διαδικασίας στο Σχολείο.

Ευχαριστούμε θερμά τις δικηγόρους και διαμεσολαβήτριες κ. Ευγενία Σαρίδου και Μαρία-Λουίζα Ανδριακόπουλου για την εξαιρετική συνεργασία!