Αρσάκεια Ιωαννίνων

 Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2024, οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων είχαν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση-συζήτηση με τον κ. Γιώργο Παππά, ιατρό, διδάκτορα τής Ιατρικής Σχολής τού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ειδικότητα στις ζωονόσους και συγγραφέα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον χώρο τής Βιβλιοθήκης και διοργανώθηκε στο πλαίσιο τής συμμετοχής των μαθητών στο τριετές ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο "PAFSE" (Partnerships for Science Education-Συμπράξεις για την εκπαίδευση στις Φυσικές επιστήμες).

Ο κ. Παππάς μίλησε στους μαθητές για τις επιδημίες και τις πανδημίες στο παρελθόν αλλά και σήμερα, για την αναγκαιότητα αρμονικής συνύπαρξής τού ανθρώπου με τη φύση, για το πώς η κλιματική κρίση επηρεάζει την έξαρση λοιμωδών νοσημάτων, για τη σημασία των μέτρων προστασίας αλλά και τής ατομικής ευθύνης. Η συζήτηση βασίστηκε σε μελέτες και επιστημονικά δεδομένα, αλλά είχε και αρκετή δόση χιούμορ, προκαλώντας το ζωηρό ενδιαφέρον των μαθητών.

Στη συνάντηση παρευρέθη και ο κ. Αναστάσιος Μικρόπουλο, καθηγητής τού Π.Τ.Δ.Ε τού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επιστημονικός υπεύθυνος τού προγράμματος PAFSE.