Αρσάκεια Ιωαννίνων
Διαδικτυακά μαθήματα για τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων συνεχίζουν μέσα από τα διαδικτυακά τους μαθήματα να ανακαλύπτουν ιστορίες και έθιμα που σχετίζονται με τις γιορτές που πλησιάζουν.

Διαδικτυακά μαθήματα για το Διάστημα

Οι δύο πρώτες εβδομάδες τηλεκπαίδευσης για τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων ολοκληρώθηκαν και, όπως όλα δείχνουν, τίποτα δεν μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση των παιδιών να ανακαλύπτουν συνεχώς καινούργια πράγματα.

Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα...

Η έμφυτη τάση των παιδιών να αναζητούν απαντήσεις ήταν η αφορμή για τη δημιουργία από τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων τού φετινού διαθεματικού προγράμματος με θέμα το διάστημα και την αστρονομία.

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο: «Οι Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Την Κυριακή 8/11/2020 το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων συμμετείχε στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νηπιαγωγείων της WRO με θέμα «Μια βόλτα στην πόλη μου» ο οποίος εντάχθηκε στο Πρόγραμμα του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με τίτλο: «Οι Φυσικές Επιστήμες στην Προσχολική Εκπαίδευση» ενώ την περσινή χρονιά φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Σχολείου μας. Φέτος που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, η βόλτα των μικρών μας μαθητών παρουσιάστηκε σε βίντεο που επιμελήθηκε η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, κ. Πήττα Γεωργία.

Δραστηριότητες για το Φθινόπωρο

Μια ακόμη θεματική ενότητα πλησιάζει στο τέλος της για τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων.

Steam παρέα με τα τρία μικρά λυκάκια!
Με αφορμή το βιβλίο τού Ευγένιου Τριβιζά «Τα τρία μικρά λυκάκια» τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων έκαναν την πρώτη τους SΤEAM κατασκευή, ενώ παράλληλα επεξεργάστηκαν βασικές ιδιότητες για τα στερεά σχήματα.
Η τάξη τού Νηπιαγωγείου μετακόμισε στην αυλή του Σχολείου!

Μπορεί ο καιρός να έχει χαλάσει αλλά τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων πρόλαβαν να απολαύσουν την γεμάτη πράσινο αυλή τού Σχολείου

Καλή σχολική χρονιά!

Τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων για ακόμη μια χρονιά ξεκίνησαν με πολλή χαρά και δημιουργικότητα, αλλά και με ακόμη περισσότερη προσοχή!

Ανακυκλώνω και προστατεύω το περιβάλλον μου!
Τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, αφού γνώρισαν τα οφέλη τής ανακύκλωσης για την προστασία τού φυσικού περιβάλλοντος και έμαθαν αναλυτικά ποια υλικά είναι ανακυκλώσιμα, δημιούργησαν κατασκευές από αυτά, στο πλαίσιο τής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Ας γνωρίσουμε τα έντομα!

Με τα έντομα τής Ανοιξης ασχολήθηκαν τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, μέσω τής σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας.