Αρσάκεια Ιωαννίνων
SHTEAM - κατασκευή τής Σελήνης 

Μια SHTEAM κατασκευή για τη Σελήνη πραγματοποίησαν τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024.

#STHEAM - Αστερισμοί και Διάστημα

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, μέσα από την ενασχόλησή τους με το πρόγραμμα "Άρτεμις: Από τη Μυθολογία στο Διάατημα", που υλοποιεί το Νηπιαγωγείο μας τη φετινή χρονιά, γνώρισαν τους αστεριασμούς. 

Πειράματα με μαγνήτες

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, οι μαθήτριες και οι μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων συμμετείχαν σε ένα πείραμα για τον μαγνητισμό που μετέφερε την τάξη τους για λίγο στην αυλή...

Συμμετοχή στον μαθητικό διαγωνισμό τής Ύπατης Αρμοστείας τού ΟΗΕ

Την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων συμμετείχαν στον 27ο ετήσιο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό τής Ύπατης Αρμοστείας τού ΟΗΕ, με θέμα: «Ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα».

Εορτή των Τριών Ιεραρχών 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων τίμησαν την εορτή των Τριών Ιεραρχών, τη γιορτή των Γραμμάτων, με αφιερώματα στις τάξεις τους και με αρτοκλασία στον χώρο εκδηλώσεων των Σχολείων.

SHTEAM κατασκευές και πειράματα για τη Γη

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2024 ολοκληρώθηκε η πρώτη ενότητα τού διαθεματικού προγράμματος δραστηριοτήτων, με τίτλο "Αποστολή: Άρτεμις" για τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων.

Άσκηση φωνολογικής επίγνωσης

Την Παρασκευή 16 Ιανουάριου 2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων συμμετείχαν σε μια άσκηση φωνολογικής επίγνωσης, φτιάχνοντας τις δικές τους "ψευτο-λέξεις", σε μια προσπάθεια να μπορέσουν να συνδυάσουν τα γράμματα με τα αντίστοιχα φωνήματά τους.

Η βασιλόπιτα τού Νηπιαγωγείου μας

Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024 τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων έκοψαν τη βασιλόπιτα στην τάξη τους, πλημμυρίζοντας το Σχολείο μας με πολλή χαρά και άπειρα χαμόγελα! 

SHTEAM πιγκουίνοι που χορεύουν!

Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 μια SHTEAM πρόκληση περίμενε τις μαθήτριες και τους μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, που κλήθηκαν να κάνουν μικρούς πιγκουίνους φτιαγμένους από χαρτί να σταθούν όρθιοι!

Κάλαντα στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων επισκέφθηκαν την Κεντρική Βιβλιοθήκη και την Πρυτανεία τού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου έψαλαν τα κάλαντα και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στη διευθύντρια και το προσωπικό τής βιβλιοθήκης, καθώς και στους αντιπρυτάνεις τού Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων.