Αρσάκεια Ιωαννίνων
Στο πλαίσιο τού εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού προγράμματος τής Ε.Ε.Π.Φ. με τίτλο "Φύση χωρίς σκουπίδια" που υλοποιούν την τρέχουσα σχολική χρονιά, τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων συμμετείχαν σε ποικίλες περιβαλλοντικές δράσεις με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κ. Ισαβέλλα Λιάτσου και Ελένη Δρούγκα.
Αρχικά, τα παιδιά προσέγγισαν το θέμα τής ανακύκλωσης με ένα ιστόγραμμα, όπου κατέγραψαν οι ιδέες τους σχετικά με το θέμα. Παράλληλα διατύπωσαν τις απορίες που τους δημιουργήθηκαν και αυτά που ήθελαν να μάθουν.
Στη συνέχεια, τα νήπια επιδόθηκαν σε παιχνίδια και ασχολήθηκαν με κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, ανακυκλώνοντας ακόμα και μπαταρίες στους ειδικούς κάδους που βρίσκονται στον χώρο τού Σχολείου μας.
Την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, επισκέφθηκαν την παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων και καθάρισαν τον χώρο από σκουπίδια. Η δράση είχε στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών και την υιοθέτηση νέων περιβαλλοντικών στάσεων. Έπειτα, οι μικροί μαθητές ανακύκλωσαν πλαστικά μπουκάλια στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης τού Δήμου Ιωαννιτών.
Έτσι, κατάφεραν να συνειδητοποιήσουν τον σημαντικό ρόλο που παίζει η ανακύκλωση στη ζωή μας, έμαθαν τρόπους προστασίας τού περιβάλλοντος, υιοθέτησαν οικολογικές συνήθειες και τις μετέφεραν στο σπίτι τους, αποκτώντας περιβαλλοντική συνείδηση και αγάπη για τη φύση.