Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, τις εβδομάδες 10 Απριλίου έως 23 Απριλίου 2021, προετοιμάστηκαν για τις άγιες ημέρες τού Πάσχα με αφιερώματα σχετικά με τη ζωή και τα έργα τού Ιησού, τα Άγια Πάθη και την Ανάσταση.

Ο θρησκευτικός χαρακτήρας σε συνδυασμό με τα ήθη και έθιμα τού τόπου μας αποτέλεσαν τη βάση για τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν τα παιδιά στην τηλεκπαίδευση τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων.

Εφέτος η τεχνολογία και η χρήση ψηφιακών εργαλείων οδήγησαν σε διαφορετικές δράσεις για την εορτή τού Πάσχα.

Οι μαθητές καλλιεργώντας τις ψηφιακές τους δεξιότητες συμμετείχαν στα μαθήματα μαθαίνοντας το χρονικό τής Μεγάλης Εβδομάδας και συζητώντας το νόημα τής Ανάστασης τού Κυρίου.

Με αφορμή αυτά τα γεγονότα υλοποιήθηκαν γλωσσικές δραστηριότητες, που έφεραν τα παιδιά σε επαφή με την σύνθεση λέξεων, διάφορες ιστορίες και παραμύθια σχετικά με το Πάσχα και μαθηματικές δραστηριότητες που περιελάμβαναν αριθμούς, πράξεις και σχήματα.

Από αυτή τη διαδρομή δεν θα μπορούσε να λείπει η πλούσια ελληνική παράδοση.

Οι μαθητές γνώρισαν μέσα από ψηφιακές δραστηριότητες πασχαλινά ήθη και έθιμα τής πατρίδας μας και μπόρεσαν να συμμετάσχουν σε κάποια από αυτά μέσα από τις βιωματικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν με την βοήθεια των γονιών τους.

Συγκεκριμένα, έφτιαξαν πασχαλινά κουλουράκια και Λαζαράκια, τραγούδησαν τα κάλαντα τής Μεγάλης Παρασκευής και έβαψαν με διασκεδαστικό τρόπο τα δικά τους πασχαλινά αβγά, με τη βοήθεια ενός ψηφιακού «τροχού τής τύχης».

Τέλος, μια πασχαλινή έκπληξη περίμενε τα νήπια.

Ακόμη και με κλειστό το Σχολείο όλοι οι μαθητές παρέλαβαν τις καθιερωμένες πασχαλινές λαμπάδεςπασχαλινές κάρτες, σοκολατένια αβγά και πασχαλινές κατασκευές για να γιορτάσουν το εφετινό Πάσχα.

Με τον τρόπο αυτό μεταφέρθηκαν για λίγο νοερά στην τάξη τους και στις ετοιμασίες που θα έκαναν με τους δασκάλους τους για τη μεγάλη θρησκευτική γιορτή που πλησίαζε...

Το μήνυμα τής Ανάστασης ήταν αυτό που κράτησαν γεμάτοι αισιοδοξία οι μικροί μαθητές απευθύνοντας ευχές την τελευταία ημέρα των διαδικτυακών τους μαθημάτων για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!