Ημερολόγιο

Μάιος 2021
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 17 1
week 18 2 3 4 5 6 7 8
week 19 9 10 11 12 13 14 15
week 20 16 17 18 19 20 21 22
week 21 23 24 25 26 27 28 29
week 22 30 31
Τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Ψυχικού, Εκάλης, Ιωαννίνων, Πάτρας και Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στη  Θ΄Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 5-6-7 Μαρτίου 2016 στα  Τοσίτσεια Σχολεία της Εκάλης και στη ‘’Στοά του Βιβλίου’’ και διοργανώθηκε από τη Φ.Ε.
 Συναντήσεις αυτές δίνουν την ευκαιρία στους εκκολαπτόμενους νεαρούς ρήτορες να εκφραστούν ελεύθερα αξιοποιώντας τις επικοινωνιακές και γλωσσικές δεξιότητές τους, αλλά και να βιώσουν την αξία τής γόνιμης και πολιτισμένης αντιπαράθεσης αρθρώνοντας σαφή και τεκμηριωμένο λόγο, μέσα σε ένα χαρούμενο, φιλικό και, πάνω απ’ όλα, γιορτινό, νεανικό κλίμα!

Διακόσιοι ενενήντα επτά  (297) μαθητές από 14 Σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια) της Φ.Ε. έλαβαν μέρος στο ομαδικό ρητορικό αγώνισμα των Διττών Λόγων και στα ατομικά αγωνίσματα του Προτρεπτικού Λόγου, του Αυθόρμητου Λόγου και τής Νοηματικής Ανάγνωσης.

Σαράντα οκτώ καθηγητές των Σχολείων της Φ.Ε., διαφορετικών ειδικοτήτων, συμμετείχαν ως κριτές των αγώνων, όπως και  πολλοί απόφοιτοι των Σχολείων Αθήνας, Θεσσαλονίκης  και Πάτρας, οι οποίοι  και συνέβαλαν σημαντικά στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Το Σάββατο και την Κυριακή (5-6 Μαρτίου) οι αγώνες διεξήχθησαν στα Τοσίτσεια Σχολεία της Εκάλης, όπου ολοκληρώθηκαν οι προκριματικοί και ημιτελικοί γύροι των αγωνισμάτων. Οι αγώνες ήταν ανοιχτοί στο κοινό.

Κατά τους ημιτελικούς γύρους  των αγωνισμάτων αγωνίστηκαν για τον τελικό

α) οκτώ μαθητές από τα γυμνάσια και οκτώ μαθητές από τα Λύκεια ανά ατομικό αγώνισμα

β) τέσσερις ομάδες Διττών Λόγων από τα γυμνάσια και  τέσσερις ομάδες από τα Λύκεια  αποτελούμενες από τρεις μαθητές διαφορετικών Σχολείων (κατόπιν κλήρωσης) η κάθε μία.

Τη Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί γύροι όλων των αγωνισμάτων και η Τελετή Λήξης στη ‘’Στοά του Βιβλίου’’ παρουσία όλων των μαθητών που συμμετείχαν στους Αγώνες Λόγου των Σχολείων της  Φ.Ε. παρουσία Επισήμων και πολυπληθούς κοινού

Χαιρετισμό απηύθυνε στους παρισταμένους ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο οποίος τόνισε την παιδαγωγική σημασία τής συμμετοχής  των μαθητών στους Αγώνες Προφορικού Λόγου και εξήρε το ποιοτικό έργο των εκπαιδευτικών  καθώς και τη συμβολή των γονέων.

Ακολούθως βράβευσε τους νικητές μαθητές, ευχαρίστησε τους συντελεστές της διοργάνωσης, συνεχάρη την Οργανωτική Επιτροπή που αποτελούν οι κ.κ. Σπ. Γαβαλάς, Β. Κοκκινιά,  Γ. Κωνσταντακάκης από τα Σχολεία τής Αθήνας και Β. Βαβαρούτσος, Β. Δεμίρη από τα Σχολεία τής Θεσσαλονίκης και η κ. Χρύσα Παπουτσάκη, η οποία είναι και η Υπεύθυνη των Ρητορικών Αγώνων της Φ.Ε.  και ευχήθηκε στους μαθητές πολλές επιτυχίες στο μέλλον.

Οι Ρητορικοί Αγώνες στέφθηκαν από  επιτυχία και η τελετή έκλεισε με την υπόσχεση όλων, μέσα σε κλίμα χαράς και ικανοποίησης, να συνεχίσουν την πολύ σημαντική αυτή προσπάθεια που αναδεικνύει τη στενή σύνδεση Λόγου, Πολιτισμού και Δημοκρατίας και να συναντηθούν και πάλι την επόμενη χρονιά!

pdfΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ


Τα θέματα των τελικών γύρων