Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Ιούνιος 2023
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 22 1 2 3
week 23 4 5 6 7 8 9 10
week 24 11 12 13 14 15 16 17
week 25 18 19 20 21 22 23 24
week 26 25 26 27 28 29 30
Μαθητές από τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Ψυχικού, Εκάλης, Πατρών, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων συμμετείχαν στη  Ι΄ Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου, η οποία διοργανώνεται από τη Φ.Ε. και πραγματοποιήθηκε στις 18, 19 και 20 Μαρτίου 2017 στα  Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης και στη Στοά τού Βιβλίου.
Οι Συναντήσεις αυτές δίνουν την ευκαιρία στους εκκολαπτόμενους νεαρούς ρήτορες να εκφραστούν ελεύθερα, αξιοποιώντας τις επικοινωνιακές και γλωσσικές δεξιότητές τους, αλλά και να βιώσουν την αξία τής γόνιμης και πολιτισμένης αντιπαράθεσης αρθρώνοντας σαφή και τεκμηριωμένο λόγο, μέσα σε ένα χαρούμενο, φιλικό και, πάνω απ’ όλα, γιορτινό, νεανικό κλίμα!
Τριακόσιοι τριάντα  (330) μαθητές από 14 Γυμνάσια και Λύκειατής Φ.Ε. έλαβαν μέρος στο ομαδικό ρητορικό αγώνισμα των Διττών Λόγων και στα ατομικά αγωνίσματα τού Προτρεπτικού Λόγου, τού Αυθόρμητου Λόγου και τής Νοηματικής Ανάγνωσης.
Σαράντα δύο (42) καθηγητές των Αρσακείων, διαφορετικών ειδικοτήτων, καθώς και πολλοί απόφοιτοι των Αρσακείων Αθηνών, Πατρών και Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν ως κριτές των Αγώνων και συνέβαλαν σημαντικά στην ομαλή διεξαγωγή τους.
Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου οι Αγώνες διεξήχθησαν στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης, όπου ολοκληρώθηκαν οι προκριματικοί και ημιτελικοί γύροι των αγωνισμάτων. Οι αγώνες ήταν ανοιχτοί στο κοινό.
Κατά τους ημιτελικούς γύρους αγωνίστηκαν για τον τελικό
α) οκτώ μαθητές από τα γυμνάσια και οκτώ μαθητές από τα λύκεια ανά ατομικό αγώνισμα
β) τέσσερεις ομάδες Διττών Λόγων από τα γυμνάσια και τέσσερεις ομάδες από τα Λύκεια, αποτελούμενες από τρεις μαθητές διαφορετικών Σχολείων (κατόπιν κλήρωσης) η κάθε μία
Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί γύροι όλων των αγωνισμάτων και η τελετή λήξης στη Στοά τού Βιβλίου παρουσία όλων των μαθητών που συμμετείχαν στους Αγώνες Λόγου, επισήμων και πολυπληθούς κοινού.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο οποίος τόνισε την παιδαγωγική σημασία τής συμμετοχής  των μαθητών στους Αγώνες Προφορικού Λόγου και εξήρε το ποιοτικό έργο των εκπαιδευτικών  καθώς και τη συμβολή των γονέων. Στη συνέχεια βράβευσε τους νικητές μαθητές, ευχαρίστησε τους συντελεστές τής διοργάνωσης, συνεχάρη την Οργανωτική Επιτροπή (που αποτελείτο από τους Σπ. Γαβαλά, Β. Κοκκινιά, Γ. Κωνσταντακάκη από τα Σχολεία τής Αθήνας και Β. Βαβαρούτσος, Β. Δεμίρη από τα Σχολεία τής Θεσσαλονίκης και την κ. Χρύσα Παπουτσάκη, υπεύθυνη των Ρητορικών Αγώνων τής Φ.Ε.)  και ευχήθηκε στους μαθητές πολλές επιτυχίες στο μέλλον.
Οι Ρητορικοί Αγώνες στέφθηκαν από  επιτυχία και η τελετή έκλεισε με την υπόσχεση όλων, μέσα σε κλίμα χαράς και ικανοποίησης, να συνεχίσουν την πολύ σημαντική αυτή προσπάθεια που αναδεικνύει τη στενή σύνδεση λόγου, πολιτισμού και δημοκρατίας και να συναντηθούν και πάλι την επόμενη χρονιά.

pdfΘΕΜΑΤΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΓΥΡΩΝ

pdfΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΡΙΤΕΣ

pdf2017 ΝΙΚΗΤΕΣ- ΒΡΑΒΕΙΑ