Ημερολόγιο

Οκτώβριος 2018
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 40 1 2 3 4 5 6
week 41 7 8 9 10 11 12 13
week 42 14 15 16 17 18 19 20
week 43 21 22 23 24 25 26 27
week 44 28 29 30 31
Γονείς μαθητών των Αρσακείων – Τοσιτσείων Δημοτικών συχνά αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους για την προσφορά των Αρσακείων στην εκπαίδευση και τη γενικότερη καλλιέργεια των παιδιών τους. Ενδεικτικά παραθέτουμε αποσπάσματα από ευχαριστήριες επιστολές που λάβαμε πρόσφατα:

«Μέρες τώρα αναζητούμε τη λέξη που θα μπορούσε να “αγκαλιάσει” όλα τα συναισθήματα που νιώθουμε και εμείς ως γονείς μετά την αποφοίτηση τού παιδιού μας από το Δημοτικό. Από την πρώτη στιγμή στηρίξατε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, το παιδί. Καταφέρατε να το κάνετε να νιώσει ασφάλεια και –το κυριότερο– μέλος τής μεγάλης οικογένειας. Τού μιλήσατε, το καθοδηγήσατε, το βοηθήσατε, το παιδαγωγήσατε και  –το πιο σημαντικό– το αγαπήσατε. Το ίδιο το παιδί σάς αγάπησε και σάς ένιωσε κομμάτι τής οικογένειάς του. Πάντα μιλούσε με ενθουσιασμό για το σχολείο του και κυρίως για τις εμπειρίες του. Ποτέ δεν ένιωσε μόνο στις προσωπικές δύσκολες στιγμές του. Ήξερε ότι στο πλευρό του ήταν ΟΛΟ το Σχολείο […]»


«[…] Θέλουμε να πούμε “ευχαριστώ”. Μάς διδάξατε και μάς στηρίξατε. Αυτονόητο θα μπορούσατε να πείτε. Ευτυχώς που ακόμη και σήμερα, που το αυτονόητο μοιάζει μακρινό όνειρο, υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας που το έχουν κανόνα στη ζωή τους. Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που υπήρξατε, υπάρχετε και θα υπάρχετε στη ζωή τού παιδιού μας, αλλά και στην κοινωνία.»


«Τελειώνοντας τα παιδιά μας το δημοτικό, νιώθουμε την ανάγκη να σταθούμε στην παρουσία των δασκάλων που εμφύτευσαν στα παιδιά μας εκτός από την αγάπη για τα μαθήματα και έννοιες πιο ουσιαστικές για την πορεία τής μαθητικής τους ζωής. […]  Με ευγένεια και μεγαλοψυχία, κρατώντας πάντα το όριο και το μέτρο, ενθάρρυναν τα παιδιά και τους έβαζαν στόχους και κίνητρα, αφιερώνοντάς τους χρόνο για να τους εξηγούν ό,τι χρειαστεί […].»