Ημερολόγιο

Ιανουάριος 2021
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 53 1 2
week 1 3 4 5 6 7 8 9
week 2 10 11 12 13 14 15 16
week 3 17 18 19 20 21 22 23
week 4 24 25 26 27 28 29 30
week 5 31
Την πρώτη παράστασή της θα παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία τού βιολόγου καθηγητή των Σχολείων Μάρκου Σαρρή. Η ομάδα θα ανεβάσει το πρωτότυπο έργο «Το μουσείο τού έρωτα» με αποσπάσματα από τα έργα: «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» τού Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Περλιμπλίν και Μπελίσα» τού Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, «Φαίδρα» τού Γιάννη Ρίτσου, «Φιλονικία» τού Μαριβώ, «Λαχταρώ» τής Σάρα Κέην, «Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο» τού Όσκαρ Ουάιλντ, «Και δεν θα χωρίσουμε ποτέ» τού Γιαν Φόσσε, «Αρκούδα» τού Άντον Τσέχοφ και δύο πρωτότυπα κείμενα τού Μάρκου Σαρρή βασισμένα στα έργα: «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» με τίτλο «Ιουλιέττα, τρία χρόνια μετά», και «Αντέλ, μια εξομολόγηση».
Το έργο θα παρουσιαστεί σε δύο παραστάσεις , το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017, ώρα 20:30, στο Θέατρο τού Νέου Κόσμου.
Κείμενα – δραματουργική επεξεργασία – σκηνοθεσία: Μάρκος Σαρρής
Επιμέλεια κίνησης – μουσικής, βοηθός σκηνοθέτη: Γεωργία Μητροπούλου
Επιμέλεια αφίσας – Προγράμματος: Κυριακή Πρεβενιού.

Ποιοι είναι οι απόφοιτοι ερασιτέχνες ηθοποιοί

Τα Αρσάκεια Σχολεία έχουν ως προτεραιότητα τη δημιουργία καλλιτεχνικών ομάδων που προσφέρουν διεξόδους έκφρασης στους μαθητές τους, τόσο κατά τη διάρκεια τής φοίτησής τους όσο και μετά από αυτήν. Οι απόφοιτοί μας είναι δυναμικό κομμάτι τής αρσακειακής οικογένειας και αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους μαθητές μας τόσο με την ακαδημαϊκή τους πορεία όσο και με την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα.
Η θεατρική ομάδα των αποφοίτων των Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης στην πρώτη χρονιά δραστηριοποίησής της έχει δεκατρία μέλη, τα οποία συμμετέχουν ως ηθοποιοί, και αρκετά ακόμη, τα οποία συμβάλλουν σε άλλους τομείς, όπως μουσική, σκηνικά, οργάνωση παραγωγής κ.ά.
Σε αυτήν συμμετέχουν αλφαβητικά: Αθηνά Αυγητίδου, Χριστιάνα Βερδελή, Μαριαλένα Κόμη, Ηλέκτρα Κουργιαντάκη, Αλέξανδρος Κουκούτσης, Βασιλική Παναγοπούλου, Μαρία Παπαγρηγορίου, Άγγελος Πιπεργιάς, Γιάννης Σκορδάς, Νατάσα Σκουφή, Ευγενία Τζαβάρα, Γιάννης Τσίγγος, Τζωρτζίνα Χαροκοπάκη.
Πιάνο: Κωνσταντίνος Βουρλής.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Ο θεός Έρωτας υποδέχεται τους θεατές στα εγκαίνια τού πρώτου του μουσείου. Το ιδιότυπο αυτό μουσείο φιλοξενεί στις αίθουσές του ιστορίες τής παγκόσμιας και τής ελληνικής δραματουργίας, οι οποίες μάς αποκαλύπτουν κάθε μία από τις εκφάνσεις τού θεού.
Ο θεός συστήνεται ως άγγελος, διάβολος, εξουσιαστής, επαίτης και τιμωρός. Μοιράζεται τα μυστικά του και τους φόβους του. Τα βέλη του μπορούν να διαπεράσουν την πανοπλία τής λογικής;

pdfΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ