Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής βραβείων των 12ων Αγώνων Λόγου και Τέχνης που είχαν ως θέμα τα «Όρια».

Την εκδήλωση, την οποία  παρακολούθησαν μαθητές των Αρσακείων Γυμνασίων και Λυκείων Ψυχικού και Εκάλης, προλόγισε η κ. Μαρία Μπουζινέλου, φιλόλογος τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, η οποία αναφέρθηκε  στον τρόπο με τον οποίο η τέχνη μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να συμφιλιωθεί με τα όριά του ή και να τα υπερβεί.Απονομή Βραβείων

Στο πρώτο μέρος τής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η  βράβευση των παιδιών.

Η κ. Καλλιόπη Αυγουστίνου, συντονίστρια φιλολογικών μαθημάτων Γυμνασίου και η κ. Βίκυ Χατζηλάκου, καθηγήτρια εικαστικών τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα των Αγώνων και τα μέλη τής κριτικής επιτροπής, Γιάννης Μετζικώφ ζωγράφος, σκηνογράφος, ενδυματολόγος, Βίκυ Χατζηλάκου ζωγράφος [εικαστικά], Γιώργος Βέης ποιητής, συγγραφέας, Θωμάς Τσαλαπάτης ποιητής [ποίηση], Νίκος Δαββέτας συγγραφέας, ποιητής, Ηλίας Μαγκλίνης συγγραφέας, μεταφραστής [διήγημα], Νίκος Βουτενιώτης σκηνοθέτης, σεναριογράφος, Αλέξανδρος Χαντζής σκηνοθέτης [ταινία], Μιχάλης Καλογεράκης συνθέτης, τραγουδοποιός, και Παντελής Καλογεράκης μουσικός, τραγουδοποιός [μουσική], απένειμαν στους νικητές μαθητές τα βραβεία τους και αναμνηστικά δώρα.

0023

Τα έργα των μαθητών που βραβεύτηκαν στην ποίηση και το διήγημα διάβασε η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου. 

Δείτε τα βραβεία ανά κατηγορία

Ποίημα & διήγημα

Ταινία μικρού μήκους

Φωτογραφία

Εικαστικά

Μουσική

Με το ταλέντο, το πάθος και τη σκληρή δουλειά υπερβαίνουμε τα όριά μας... 

Τα μέλη τής κριτικής επιτροπής, συνομίλησαν με τα παιδιά γύρω από το θέμα των ορίων στην τέχνη αλλά και στη ζωή.

Στη συζήτηση, την οποία συντόνισε ο κ. Μετζικώφ, οι καλλιτέχνες μοιράστηκαν τις προσωπικές τους αγωνίες γύρω από το δυσκολία να βρει κανείς την προσωπική του φωνή και να ξεπεράσει τα προσωπικά ή καλλιτεχνικά του όρια μέσα στη ζοφερή καθημερινότητα, επιστρατεύοντας ταλέντο, πάθος αλλά και σκληρή δουλειά.

0024

Οι κριτές απευθύνθηκαν  σε όλους τους μαθητές και τους ενθάρρυναν να συνεχίσουν να αφουγκράζονται τον εσωτερικό τους κόσμο για να  κατακτήσουν την πληρότητα, τη γαλήνη και την ευτυχία στη ζωή τους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των παιδιών οι κριτές τόνισαν ότι ο κόσμος όχι μόνο προχωρά προς τα μπρος αλλά προχωρά έχοντας ανάγκη τον παρήγορο λόγο της τέχνης. Άλλωστε είναι στην ανθρώπινη φύση μας να φτιάχνουμε και να ακούμε ιστορίες, είτε με λόγια, είτε με χρώματα, είτε με εικόνες, είτε με μουσικές.

Μετά τη συζήτηση, οι μουσικοί Μιχάλης Καλογεράκης και Παντελής Καλογεράκης έπαιξαν αποσπάσματα από μελοποιημένη ποίηση τής πρώτης δισκογραφικής τους δουλειάς, επιβεβαιώνοντας με την κιθάρα και το τραγούδι τους ότι η έμπνευση και η τέχνη ανοίγουν νέους δρόμους στη ζωή μας.  

0016

Η εκδήλωση έκλεισε με τα λόγια τής επόπτριας των Σχολείων κ. Βασιλικής Παπαπέτρου-Μουρσελά, η οποία ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους και ιδιαίτερα τα παιδιά για το υπέροχο μάθημα ζωής που δίνουν με την προσπάθεια και τα έργα τους, με τα οποία δοκιμάζουν κάθε φορά και εκείνα τα δικά τους όρια....Δείτε την απονομή βραβείων ποίησης και διηγήματος


Απονομή βραβείων μελοποιημένου στίχου


Απονομή βραβείων οργανικής σύνθεσης


Απονομή βραβείων χρωματικής σύνθεσης και σκίτσου


Απονομή βραβείων φωτογραφίας και ταινίας μικρού μήκους