Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31

Με τεράστια επιτυχία παρουσιάστηκε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019 στο κατάμεστο Ηρώδειο τo μουσικοθεατρικό ονειρόδραμα  «Ο Χιονάνθρωπος και το Κορίτσι. Πόσο μεγάλο είναι ένα "πάντα";», βασισμένο στο γνωστό μυθιστόρημα  τού «ποιητή παραμυθιών» Ευγένιου Τριβιζά. Η παράσταση έγινε για την ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών της  Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, με το ρωμαϊκό ωδείο να γεμίζει ασφυκτικά από νωρίς.

Στη σκηνή ανέβηκαν εκατοντάδες παιδιά, τα οποία είτε συμπρωταγωνίστησαν με μια πλειάδα γνωστών και πολυαγαπημένων ηθοποιών είτε ήταν μέλη της εξαιρετικής χορωδίας από τον Μουσικό Όμιλο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης.

0008


Ετσι, στο πλευρό του Χάρη Ανδριανού, του Αλέξανδρου Αντωνόπουλου, του Δημήτρη Πιατά, της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, της Τώνιας Σωτηροπούλου, του Χρήστου Σπανού, του «Χιονάνθρωπου» Αποστόλη Τότσικα και της «Χιονονιφάδας» Νάντιας Κοντογεώργη, βρέθηκε στο ρόλο της «Μαριάννας» η μαθήτρια Ηρώ Γιαμπουράνη και των «Διδύμων» οι μαθητές Σταύρος Μαρμαράς και Αλέξανδρος Μάμαλος. Οι ηθοποιοί Μάριος Κρητικόπουλος, Χρήστος Νικολάου, Ιωάννα Πιατά, Κατερίνα Σούσουλα, Δημήτρης Τσακάλας πλαισίωσαν μικρούς και μεγάλους πρωταγωνιστές.

0018

Τη μουσική συνέθεσε ειδικά για την παράσταση ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο οποίος βρέθηκε με τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας Σίσσυ Παυλοπούλου, την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και με τον Πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Γιώργο Μπαμπινιώτη και την σύζυγό του Ροδάνθη, στην πρώτη σειρά των καθισμάτων. Τη σκηνοθεσία επωμίστηκε ο Φωκάς Ευαγγελινός που καταχειροκροτήθηκε, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου. Εξαιρετική μνεία πρέπει να γίνει για την Χορωδία GraduArti των αποφοίτων αλλά και τη Χριστίνα Βαρσάμη-Κούκνη που ανέλαβε την μουσική διδασκαλία και κέρδισε το πιο ζεστό χειροκρότημα. Την μουσική διεύθυνση είχε ο μαέστρος Στάθης Σούλης που με το πάθος του ξεσήκωσε όλο το Ηρώδειο ενώ την ενορχήστρωση – επεξεργασία μουσικού υλικού, ο Θωμάς Κοντογεώργης. Το σχεδιασμό φωτισμών ο Γιώργος Τέλλος και τις βίντεοπροβολές ο Χρήστος Μαγκανάς. Οι φωτογραφίες είναι του Χάρη Ακριβιάδη.
Χορηγοί παράστασης: Εθνική Τράπεζα και Vodafone.

0021

Το Ταμείο Υποτροφιών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας χορηγεί κάθε χρόνο εκατοντάδες υποτροφίες σε παιδιά των οποίων οι γονείς αδυνατούν για οικονομικούς λόγους να καλύψουν το κόστος των διδάκτρων.

Υπόθεση τού έργου

Η ιστορία ενός χιονάνθρωπου και ενός κοριτσιού.

Ένα κορίτσι φτιάχνει έναν χιονάνθρωπο και τού ζητάει να μη λιώσει ποτέ. Εκείνος για να κρατήσει την υπόσχεσή του, ξεκινάει για το πιο μακρινό και επικίνδυνο ταξίδι που μπορεί να φανταστεί κανείς·το ταξίδι για τον Βόρειο Πόλο. Αψηφώντας τον Χρυσό Εχθρό που τον πυρπολεί με φλογισμένα βέλη, τους Λασπάνθρωπους που τον καταδιώκουν για να τον λασποβολήσουν και χίλιους δυο κινδύνους ακόμα, είναι αποφασισμένος να φτάσει στα παντοτινά, παραμυθένια χιόνια. Είναι η ιστορία όλων των κοριτσιών που φτιάχνουν έναν χιονάνθρωπο και τού ζητάνε να μη λιώσει ποτέ, όλων των χιονάνθρωπων που για να κρατήσουν την υπόσχεσή τους επιχειρούν το ακατόρθωτο.