Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Σαν χριστουγεννιάτικο δώρο έφτασε στο Αγγλικό Τμήμα και στο Αρσάκειο Πατρών η απόφαση: το MUN των Αρσακείων Πατρών πήρε πανάξια τη διεθνούς επιπέδου πιστοποίηση του Ιδρύματος MUN της Χάγης, κατόπιν αξιολόγησης που κράτησε έναν χρόνο, και πλέον συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων MUN διεθνώς έχοντας το δικαίωμα να φέρει στον τίτλο του τη σφραγίδα του παραπάνω Ιδρύματος!

Το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών των Αρσακείων Πατρών -αλλιώς ATSMUN (Arsakeia Tositseia Schools Model United Nations)- μετρά ήδη πέντε χρόνια επιτυχημένων διοργανώσεων. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, τις δυσμενείς για τη χώρα μας διεθνείς συνθήκες και άλλους αρνητικούς παράγοντες αλλά και το τόλμημα να ξεκινήσει το MUN στην Πάτρα και όχι στην πρωτεύουσα, το Αγγλικό Τμήμα (με υπεύθυνη τη συντονίστρια κ. Ασπασία Κοντογιάννη) σε συνεργασία με τους διευθυντές του Αρσακείου Πατρών ανέλαβαν και έφεραν εις πέρας ένα εγχείρημα που έμοιαζε εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί.

Τι είναι η πιστοποίηση THIMUN

Πέντε χρόνια μετά, το ATSMUN καταφέρνει αυτό που αποτελεί στόχο όλων των MUN διεθνώς: να πιστοποιηθεί για την ποιότητά του από το THIMUN (The Τhimun Foundation - Τhe Hague International Model United Nations), δηλαδή τον οργανισμό που είναι υπεύθυνος για όλα τα MUN διεθνώς, γι’ αυτό και στη Χάγη διεξάγεται το μεγαλύτερο συνέδριο. Μέσω των ιστοσελίδων των συνεδρίων παρακολουθεί όλα τα συνέδρια και αποφασίζει ποιο αξίζει να περάσει από αξιολόγηση. Το THIMUN εκτιμώντας την ποιοτική δουλειά του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών των Αρσακείων Πατρών επικοινώνησε με το ATSMUN και ξεκίνησε η αξιολόγηση. Είναι αξιοσημείωτο ότι ενώ συνήθως επιλέγουν για πιστοποίηση συνέδρια που γίνονται πάνω από 6/7 χρόνια, το ATSMUN πιστοποιήθηκε σε μόλις 5 χρόνια!

Τι αξιολογείται σε ένα MUN

To MUN είναι προσομοίωση των πραγματικών συνεδριάσεων του Ο.Η.Ε όπου οι μαθητές γίνονται διπλωμάτες και εκπροσωπούν μια χώρα που δεν είναι η δική τους συζητώντας διεθνή ζητήματα. Τα κριτήρια αξιολόγησης των MUN που εφαρμόζει το Ίδρυμα της Χάγης είναι τα εξής: το ακαδημαϊκό και γλωσσικό επίπεδο, τα θέματα προς πραγμάτευση, η οργάνωση και η οργανωτική επιτροπή, η υλικοτεχνική υποδομή και γενικά όλες οι πτυχές ενός συνεδρίου μέχρι τη παραμικρή λεπτομέρεια. Η αξιολόγηση του ATSMUN κράτησε έναν χρόνο και ξεκίνησε με τον έλεγχο της αλληλογραφίας!

Γιατί είναι σημαντική η πιστοποίηση

Μετά την πιστοποίηση:

  • το ATSMUN θα εμφανίζεται σε όλες τις διεθνείς πλατφόρμες των Μοντέλων Ηνωμένων Εθνών
  • το όνομα των Αρσακείων  θα συγκαταλέγεται στα προβαλλόμενα MUN παγκοσμίως
  • το πιστοποιητικό του συνεδρίου έχει διεθνή ισχύ, συνεπώς προσθέτει κύρος στο ATSMUN

Επιπλέον, η συγκεκριμένη πιστοποίηση συνιστά εκπαιδευτικό άνοιγμα των Αρσακείων και συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με εκπαιδευτικούς φορείς από άλλες χώρες.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Αγγλικό Τμήμα των Αρσακείων με τις πολλές διακρίσεις και στους διευθυντές και το προσωπικό των Αρσακείων Πατρών που συνεργάστηκαν με ζήλο για να έλθει αυτή η μεγάλη επιτυχία!

 thimun atsmun