Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των ημερών, προνόησε για τη μαθησιακή στήριξη των μαθητών της αξιοποιώντας το Ψηφιακό της Σχολείο. Έτσι, μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων για δύο εβδομάδες, αναρτάται στην πλατφόρμα e-arsakeio έκτακτο υποστηρικτικό υλικό για όλες τις τάξεις των Αρσακείων Σχολείων (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο). Οι μαθητές με τον προσωπικό κωδικό τους βλέπουν το υλικό αυτό, το οποίο εμφανίζεται ανά ημέρα και για όσες ημέρες το σχολείο θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τα Αρσάκεια Σχολεία είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός οργανισμός στην Ελλάδα, με έξι συγκροτήματα (Ψυχικό, Εκάλη, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Τίρανα), με 30 σχολικές μονάδες, χιλιάδες μαθητές και πολλές εκατοντάδες εκπαιδευτικούς. Η τεχνική διαχείριση της έγκαιρης υλοποίησης του υποστηρικτικού υλικού (των "μαθημάτων") αυτού του κολοσσού μέσω της Ομάδας Υποστήριξης Ψηφιακού Αρσακείου απoτελεί κατόρθωμα και όσοι έχουν γνώση σχετικών τεχνικών θεμάτων και αντιλαμβάνονται τα δεδομένα και τους αριθμούς κατανοούν τις μεγάλες δυσκολίες και τον κόπο που απαίτησε και απαιτεί από την Ομάδα υποστήριξης e-arsakeio η υποστήριξη ενός τέτοιου εγχειρήματος. Τα μεμονωμένα προβλήματα που επιλύθηκαν αμέσως, η αντιμετώπιση χωρίς σοβαρές καθυστερήσεις της μαζικής πρόσβασης στο e-arsakeio, οι τεχνικές συμβουλές και οι απαντήσεις στα πολλά ηλεκτρονικά μηνύματα και, παράλληλα, η τεχνική προετοιμασία για το"επόμενο βήμα" με αξιολόγηση και υπεύθυνη στάση απέναντι σε όλες τις προτάσεις (αλλά και τις "λύσεις" που διακινούνται γύρω μας για λόγους εντυπωσιασμού επί ημέρες) αποδεικνύουν ότι το Ψηφιακό Σχολείο της ΦΕ κινείται σοβαρά, υπεύθυνα, χωρίς βιασύνη αλλά μελετημένα προς την προσφορότερη και ποιοτικότερη εκπαιδευτικά λύση.
Ευχαριστούμε τόσο τους μαθητές μας που έσπευσαν να ανταποκριθούν στην ανάρτηση υλικού μελετώντας το, όσο και τους κηδεμόνες τους που στήριξαν με τα θερμά και υποστηρικτικά τους σχόλια το όλο εγχείρημα, αλλά και όσους με τα επικοικοδομητικά σχόλια και τις παρατηρήσεις τους συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση των παρεχόμενων από τη Φ.Ε. υπηρεσιών.
Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα ενημερώνει, όποτε κρίνεται αναγκαίο, με όλα τα μέσα που διαθέτει (ιστοσελίδες, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, sms, κοινωνικά δίκτυα) τους γονείς και τους μαθητές της για κάθε εξέλιξη αλλά και για κάθε μέτρο που θα λαμβάνει για την υποστήριξή τους.