Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30
Η 18η Μαΐου είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Επί εβδομάδες στο «Μένουμε σπίτι» (Τώρα: Μένουμε ασφαλείς) στο e-arsakeio αναρτούμε θέματα σχετικά με τα μουσεία, είτε με εικονικές ξεναγήσεις είτε με εκπαιδευτικά βίντεο για μουσεία και εκθέματα, συνοδευόμενα κάποτε από κουίζ.
Στο Αφιέρωμα στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων παρουσιάζουμε:
-Ένα πρωτότυπο άρθρο μας με τα 5 εκθέματα που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε όταν επισκεφθείτε το Μουσείο της Ακρόπολης

-Μια παρουσίαση με πλούσιο οπτικό υλικό (βίντεο) για το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου, το Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.
-Μια εκτενή παρουσίαση του σπιτιού-μουσείου του Μονέ στη Γαλλία, με τους υπέροχους κήπους του. Μαζί θα βρείτε ένα σπάνιο βίντεο με τον ίδιο τον Μονέ να ζωγραφίζει!
-Το πρωτότυπο και δημιουργικό Getty challenge, ένα πρότζεκτ που αγαπήθηκε όσο λίγα και έφερε χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο στα εκθέματα του μουσείου Getty.
-Τέλος, θα δείτε μια περιήγηση στο Επιγραφικό Μουσείο και, αν θέλετε, μπορείτε να λύσετε το κουίζ που το συνοδεύει.

Επίσης, κάθε μέρα αυτή την εβδομάδα, τιμώντας την ημέρα των μουσείων, θα αναρτούμε ένα βίντεο-παρουσίαση ενός ασυνήθιστου μουσείου με τη συνοδεία ενός μικρού κουίζ!

Και μην ξεχνάτε:τα Αρσάκεια έχουν τα δικά τους Μουσεία στο Ψυχικό, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με σπάνια εκθέματα (επισκεφθείτε το εδώ με εικονική περιήγηση) και το Μουσείο Αναλογικής Τεχνολογίας με εκθέματα από όλες τις περιόδους της "αναλογικής εποχής".


ΜΕΝΟΥΜΕ ακόμη μαζί σας και ΑΣΦΑΛΕΙΣ στο e-arsakeio!

inter museumday