Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31

Δύο μαθητές των Αρσακείων θα ταξιδέψουν στη Γενεύη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για να εκπαιδευτούν στις εγκαταστάσεις του περίφημου CERN! - Επελέγησαν από το CERN ανάμεσα σε δεκάδες άλλους υποψηφίους και θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δικές τους ιδέες στις εγκαταστάσεις του διάσημου ερευνητικού Κέντρου!

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Έρευνας Σωματιδιακής Φυσικής (CERN) επέλεξε για το 2021 έξι κράτη (μεταξύ αυτών και την Ελλάδα) για να εκπαιδεύσει μαθητές τους στο πλαίσιο τού προγράμματος HSSIP (High School Students Internship Programme), δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε μαθητές λυκείου να εργαστούν στο περιβάλλον τού διεθνούς ερευνητικού κέντρου, σε εργαστηριακές ασκήσεις δοκιμάζοντας δικές τους προτάσεις και ιδέες.

2018 11 28 Arsakeia Cern

Εικόνα από επίδειξη πειράματος μαθητών του Αρσακείου στο πρόγραμμα goCERN των CERN, ΕΜΠ και Αρσακείων.

Η μαθήτρια της Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Δανάη Βασίλογλου και ο μαθητής τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης Ιωάννης Λουμάκης είναι δύο από τους μαθητές που επελέγησαν από το CERN, μαζί με άλλους 6 μαθητές από την Αττική (σε σύνολο 72 υποψηφίων), αφού προτάθηκαν από τους Συλλόγους Διδασκόντων των δύο Σχολείων ως κατάλληλοι λόγω τής άριστης επίδοσής τους στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Χημεία και του εξαίρετου ήθους τους.

Το πρόγραμμα HSSIP θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 25 Σεπτεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις τού CERN στη Γενεύη και έχει σκοπό να ενθαρρύνει την περιέργεια των μαθητών και να τους παρακινήσει να ασχοληθούν μελλοντικά με την έρευνα. Την καθοδήγηση και υποστήριξη των μαθητών μας ανέλαβαν ο φυσικοί κ. Γιάννης Πουλόπουλος, Παναγιώτα Παυλή και Χρήστος Δευτεραίος με τη συνεργασία των Διευθυντών κ. Νέλλης Παππά και Γιώργου Χρονόπουλου.

2018 11 28 Arsakeia Cern1

Εικόνα από προηγούμενο GoCERN στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Εκάλης

Η σημαντική αυτή διάκριση έρχεται ως επιβράβευση των μαθητών και των Σχολείων μας, τα οποία, για 2η φορά φέτος, διοργανώνουν για μαθητές θετικού προσανατολισμού, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις φυσικές επιστήμες, το Θερινό Πρόγραμμα GO CERN, σε συνεργασία με τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών τού ΕΜΠ και το CERN. Ο τίτλος τής φετινής θεματικής ενότητας είναι «Η Σύγχρονη Φυσική στην υπηρεσία τού ανθρώπου». Το πρόγραμμα προσφέρεται χωρίς δίδακτρα σε 40 μαθητές που επιλέγονται με κριτήριο τη βαθμολογία τους και την επαρκή γνώση τής Αγγλικής. Την οργάνωση τού θερινού προγράμματος έχει αναλάβει ο Συντονιστής Φυσικών Μαθημάτων τής Φ.Ε. κ. Δημήτρης Κλαυδιανός και επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο καθηγητής ΕΜΠ κ. Ευάγγελος Γαζής.

gocern afisa2021a