Αρσάκεια Πατρών
Ολοκληρώνοντας τις δημιουργικές τους δράσεις, με αφορμή την ποίηση τού Νικηφόρου Βρεττάκου, οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών είχαν την ευκαιρία, στις 31 Μαρτίου 2016, να επεξεργαστούν, αρχικά γλωσσικά και στη συνέχεια εικαστικά, το ποίημα τού Βρεττάκου «Γράμμα στον Τσάρλι Τσάπλιν». Πρόκειται για μια επιστολή σε ποιητική μορφή προς τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη τού βωβού κινηματογράφου, στην οποία ο ποιητής μιλάει για λογαριασμό όλων των φτωχών και κατατρεγμένων τού κόσμου. Κεντρικό θέμα τού ποιήματος είναι οι ευχαριστίες τού ποιητή προς τον Τσάρλι Τσάπλιν για όσα τού προσέφεραν οι ταινίες του και η παράκλησή του να συνεχίσει με το έργο του να δίνει κουράγιο στους δυστυχισμένους ανθρώπους. Οι μαθητές, αφού επεξεργάστηκαν με τη δασκάλα τους κ. Αφροδίτη Λεολέη το κείμενο και διδάχθηκαν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας επιστολής, έγραψαν και οι ίδιοι με τη σειρά τους ένα τρυφερό γράμμα στον αγαπημένο αυτόν ήρωα των παιδικών τους χρόνων.
Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να δουν αποσπάσματα από τις γνωστότερες ταινίες του και να σκιαγραφήσουν τους χαρακτήρες που υποδυόταν ο ηθοποιός.
Τέλος, με την καλλιτεχνική συμβολή τής καθηγήτριας Εικαστικών τού Σχολείου κ. Κανέλλας Στασινοπούλου, δημιούργησαν τα δικά τους, μοναδικά πορτρέτα τού γνωστού μας Σαρλό.