Αρσάκεια Πατρών
Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών, καθώς και ομάδα μαθητών τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών έστειλαν ένα μήνυμα  δραστηριοποίησης για το περιβάλλον προχωρώντας σε συμβολική δεντροφύτευση στο Αρσάκειο Θεματικό Πάρκο.
Τα ενδημικά δέντρα που φύτευσαν οι μαθητές,, όπως οι γαζίες (Αcacia farnesiana), παραχωρήθηκαν από την εταιρεία τσιμέντου ΤΙΤΑΝ Α.Ε.

Στο πλαίσιο αυτής τής δράσης οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον κ. Γ. Γκούμα (τεχνολόγο γεωπόνο) για τον ενδημισμό και τα ενδημικα φυτά.
Ο κ. Γκούμας έχει συμβάλει αφιλοκερδώς, με τις γνώσεις του και την εθελοντική του δράση, στην κατασκευή των δικτυοκήπιων, τού βιολογικού αμπελώνα και των βραχόκηπων στο υπαίθριο χώρο των Αρσακείων Σχολείων Πατρών.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν, στο πλαίσιο τής αειφορίας και τής βιώσιμης ανάπτυξης, το Αρσάκειο Θεματικό Πάρκο, που από τη νέα σχολική χρονιά θα είναι  στη διάθεση μαθητών και εκπαιδευτικών, οι οποίοι επιθυμούν την πραγματοποίηση διδακτικών παρεμβάσεων στο πεδίο των Φυσικών Επιστημών.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Ν. Ηλιοπούλου (βιολόγος MSc), κ. Ν. Γιαννακόπουλος (χημικός ΜSc, Med) και κ. Άννα Πίκιου (δασκάλα MSc).