Αρσάκεια Πατρών

Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών συμμετείχαν στο 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που πραγματοποιήθηκε από 10 έως 14 Μαΐου 2022.

Αρχικά, με την καθοδήγηση τής δασκάλας τους κ. Ευγενίας Μπουραζέρη, παρουσίασαν τον θεματικό άξονα, τους στόχους, το διαθεματικό πλαίσιο, το προ-συγγραφικό στάδιο και ένα μέρος τής ψηφιακής τους αφήγησης με τίτλο «Το χρονικό και οι ήρωες τής Επανάστασης τού 1821».

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές τού τμήματος Αγγλικής Γλώσσας, παρουσιάζοντας το ψηφιακό έργο "Karagiozis in the National Gallery of Athens" το οποίο είχαν εκπονήσει με την καθοδήγηση τής κ. Λιάνας Πετροπούλου και τής κ. Αναστασίας Σκούρα.

Και κατά τις δύο παρουσιάσεις, οι μαθητές είχαν τη χαρά να απαντήσουν σε ερωτήσεις που τους έθεσαν τα μέλη τού προεδρείου για τις ψηφιακές τους δημιουργίες και την εμπειρία τους καθώς και να παρακολουθήσουν και τις δημιουργίες μαθητών άλλων δημοτικών σχολείων.

Στο τέλος, με μεγάλη χαρά και περηφάνια, έλαβαν τη βεβαίωση συμμετοχής τους στο Φεστιβάλ.

Και τα δύο ψηφιακά έργα δημιούργησαν οι μαθητές στο πλαίσιο εορτασμού των 200 χρόνων (1821-2021) από την Επανάσταση τού 1821, τής συνεργασίας με το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Πατρών αλλά και τής συμμετοχής τους στο Δίκτυο των Σχολείων τής UNESCO για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά.