Αρσάκεια Πατρών

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Ε΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών επισκέφθηκαν τον πολυχώρο πολιτισμού τού Δήμου Πατρέων, στο Νότιο Πάρκο, όπου στεγάστηκε το Πανελλήνιο Συμπόσιο Ζωγραφικής «Ένας μεγάλος περίπατος μνήμης και ονείρου στην Πάτρα τού 2023», με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση τής συγγραφέως Άλκης Ζέη.

Το συμπόσιο διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό τού Δήμου Πατρέων, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, με στόχο τη δημιουργία έργων που θα κοσμήσουν τους δημόσιους χώρους αποτελώντας μια ακόμη παρακαταθήκη για το πολιτιστικό απόθεμα τής πόλης μας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, συνοδευόμενοι από τη δασκάλα κ. Α. Λεολέη και την εικαστικό τού Σχολείου κ. Κ. Στασινοπούλου, φιλοξενήθηκαν στον χώρο εργασίας των δέκα εικαστικών καλλιτεχνών, που συμμετείχαν στο συμπόσιο. Ο χώρος είχε μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο ανοιχτό εργαστήριο ζωγραφικής και έδινε τη δυνατότητα στα παιδιά να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο πώς οι καλλιτέχνες δημιουργούν το έργο τους.

Οι ίδιοι οι καλλιτέχνες μοιράστηκαν με τα παιδιά όσα αποτέλεσαν γι΄ αυτούς πηγή έμπνευσης, ώστε να δημιουργήσουν το θεματικό τους έργο, και συζήτησαν μαζί τους σχετικά με τα υλικά και την τεχνοτροπία που χρησιμοποιεί ο καθένας.

Επιπλέον, οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στην υπαίθρια γλυπτοθήκη που λειτουργεί στον χώρο, στην οποία έχουν αναπτυχθεί γλυπτά με θέμα την προσφυγιά.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη μεταμόρφωση των μικρών σε μεγάλους ζωγράφους... οι οποίοι φιλοτέχνησαν με  χαρά και αυτοί τα δικά τους έργα!