Αρσάκεια Πατρών

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Στ´ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών, στο πλαίσιο τού 3ου Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας, παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το «Χαμόγελο τού παιδιού», εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘΑ, στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων.

Το πρόγραμμα αφορούσε στην ενημέρωση των μαθητών γύρω από την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και την ενδοσχολική βία και εκφοβισμό. Η ειδική ψυχολόγος τού οργανισμού μίλησε με τα παιδιά και, μέσα από παρουσίαση διαδραστικού προγράμματος και, συγκεκριμένα, την προβολή δύο εικονογραφημένων πραγματικών γεγονότων, ανέφερε στους μαθητές τους κινδύνους που ελλοχεύουν. 

Η πρώτη ιστορία αφορούσε στους κινδύνους τής πλοήγησης στο διαδίκτυο, ενώ η δεύτερη, που αφορούσε στην ενδοσχολική βία και εκφοβισμό, παρουσίαζε όλες τις πτυχές της που βίωνε μια μαθήτρια Γυμνασίου εξαιτίας των συμμαθητών της στο σχολικό περιβάλλον.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση κατά την οποία οι μαθητές ανέφεραν προσωπικούς τους προβληματισμούς και βιώματα. Οι μαθητές έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ευαισθητοποιήθηκαν περαιτέρω σε αυτά τα ζητήματα.

Τέλος, κατά την επιστροφή τους στο Σχολείο οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφθηκαν τον ιερό ναό τού Αγίου Ανδρέα και προσκύνησαν την κάρα τού Αγίου, στο πλαίσιο τού επερχόμενου εορτασμού τής ανακομιδής τής κάρας του το 1959 από την Ιταλία.