Αρσάκεια Πατρών

Τo Αρσάκειo Δημοτικό Σχολείο Πατρών συμμετείχε στην 8η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ (www.patrasiq.gr), που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο τού Πανεπιστημίου Πατρών από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2023.


Αρχικά, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, το διάστημα 10:00-12:00 και στη συνεδρία με τίτλο «Καινοτομία και εκπαίδευση», οι εκπαιδευτικοί κ. Αγγελική Μαντά και Ευγενία Μπουραζέρη παρουσίασαν εν συντομία στο παρευρισκόμενο κοινό, αλλά και σε όσους παρακολουθούσαν μέσω τής live streaming αναμετάδοσης, τα δύο δημιουργικά ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ που εκπονούνται στο Σχολείο και που αφενός ενισχύουν το διδακτικό έργο των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν σε αυτά και αφετέρου υποστηρίζουν με τρόπο δημιουργικό τη μάθηση.
Στη συνέχεια αλλά και μέχρι τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, εκπαιδευτικοί τού Αρσακείου παρουσίαζαν εκ περιτροπής στους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, τα προγράμματα αυτά, αλλά και τις δημιουργικές βιωματικές δράσεις και τις διδακτικές προσεγγίσεις που εφαρμόζονται στο Σχολείο χάρη σε αυτά, μέσα από το εκθεσιακό περίπτερο τού Αρσακείου Δημοτικού.
Τις προφορικές εισηγήσεις τής κ. Μαντά με τίτλο «Math & Move: Μια καινοτόμος προσέγγιση των Μαθηματικών με κιναισθητικές δραστηριότητες, ειδική για μαθητές με δυσκολίες», καθώς και τής κ. Μπουραζέρη με τίτλο «Αξιοποίηση των αφηγηματικών εργαλείων του Erasmus+ προγράμματος “Storias” για την ενίσχυση των δεξιοτήτων γραμματισμού μαθητών τού δημοτικού και τού νηπιαγωγείου» μπορείτε να παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://www.youtube.com/watch?v=FNHKy1fjRj8.
Το ελεύθερο προς χρήση εκπαιδευτικό υλικό, για το οποίο γίνεται λόγω στις ανωτέρω παρουσιάσεις, καθώς και τις γενικότερες πληροφορίες των προγραμμάτων αυτών μπορείτε να τις βρείτε στις αντίστοιχες ιστοσελίδες τους (Math&Move: https://mathandmove.eu/ , Storias: https://storias.eu/).