Αρσάκεια Πατρών

Το απόγευμα τής 19ης Δεκεμβρίου 2023, στην κατάμεστη αίθουσα τού συνεδριακού κέντρου τού Πανεπιστημίου Πατρών, γονείς παιδιά και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή που ετοίμασαν, με πολλή αγάπη και διάθεση, οι εκπαιδευτικοί τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών με τις μαθήτριες και τους μαθητές των Β΄, Γ΄ , Ε΄ και μέρους τής Στ΄ τάξης .

Συγκεκριμένα η Γ΄ τάξη, υπό την επίβλεψη τής θεατρολόγου κ. Κωστοπούλου Κωνσταντίνας και των δασκάλων της κ. Μπουραζέρη Ευγενίας και Καραλή Ελένης, ανέλαβε το θεατρικό μέρος τής γιορτής, με τίτλο: «Τα μαγικά φώτα των Χριστουγέννων».

Η Β΄ τάξη διδάχτηκε από την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Μαγκανάρη Φανή και παρουσίασε όμορφα χοροκινητικά δρώμενα. Τα χοροκινητικά ήταν διανθισμένα με μικρά κείμενα, τα οποία εκφώνησαν οι μικρές μαθήτριες και οι μικροί μαθητές και δίδαξαν οι δασκάλες των παιδιών κ. Κρητικού Δέσποινα και Λάμπρου Αθηνά. 

Η Ε΄ τάξη συμμετείχε στην χορωδία και γέμισε τον χώρο και τις καρδιές των προσκεκλημένων με χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και τραγούδια, υπό την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Μουσικής κ. Πέπης Σουβαλιώτη. Τη χορωδία συνόδευσαν μεταλλόφωνα μαθητών τής Στ΄ τάξης και οι μουσικοί καλλιτέχνες κ. Θεοδώρα Βικάτου(φλάουτο), Παπασπυρόπουλος Κων/νος (ντραμς) και Ανδρέας Κικίνιας (ηλεκτρική κιθάρα).

Την επιμέλεια των σκηνικών και τού χριστουγεννιάτικου διάκοσμου τής αίθουσας  είχε η καθηγήτρια Εικαστικών κ.  Λέλα Στασινοπούλου.

Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση έκλεισε με τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των γονέων προς τα παιδιά και τους λοιπούς συντελεστές τής εκδήλωσης, ενώ το χαμόγελο τής ικανοποίησης αποτυπωνόταν στα πρόσωπα όλων μας.

Χρόνια Πολλά! Καλή Νέα Χρονιά!