Αρσάκεια Πατρών

Με αφορμή την ολοκλήρωση τής ενότητας «Ο κόσμος γύρω μας» από το βιβλίο τής Νεοελληνικής Γλώσσας, οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών υλοποίησαν, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Φεβρουάριο 2024, μια σειρά δράσεων με θέμα την ανακύκλωση. Μέσα από κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό, βίντεο, παιχνίδια και φύλλα εργασίας, έμαθαν, συζήτησαν, προβληματίστηκαν και διατύπωσαν προφορικά και γραπτά τα επιχειρήματά τους προκειμένου να πείσουν εμάς τους μεγαλύτερους να συμμετέχουμε στην ανακύκλωση.

Στο μάθημα τής Θεατρικής Αγωγής, με την κ. Κωστοπούλου, έφτιαξαν ήρωες με ανακυκλώσιμα υλικά και έπαιξαν κουκλοθέατρο με διαλόγους από το βιβλίο τους αλλά και αυτοσχέδιους.

Στην ώρα τής Φιλαναγνωσίας, στη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Σχολείων Πατρών, επεξεργάστηκαν το βιβλίο «Θα γίνουμε κύμα», τη βιβλιοπρόταση τού υπεύθυνου βιβλιοθήκης μας κ. Νικολόπουλου, το οποίο εξηγεί τον αντίκτυπο που έχει η συμπεριφορά μας στο περιβάλλον και μας παρακινεί ν’ αλλάξουμε όλοι μαζί το μέλλον τού πλανήτη, αρκεί να ενωθούμε: «Ας γίνουμε το κύμα που θα φέρει την αλλαγή. Μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις!». Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο τα παιδιά έφτιαξαν τα δικά τους μηνύματα και αφίσες.

Την επιμέλεια των δράσεων είχαν οι δασκάλες τους κ. Ελένη Καραλή και Ευγενία Μπουραζέρη.