Αρσάκεια Πατρών

Οι μαθητές τής Ε΄ και Στ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών συμμετείχαν, για μία ακόμη χρονιά, στη δράση "Τα ευέλικτα καπάκια". Η συγκεκριμένη δράση ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, όταν καταμετρήθηκαν τα καπάκια που είχαν συγκεντρωθεί, από τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Ν. Γιαννακόπουλο και την Ομάδα Ανακύκλωσης τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών.

Η δράση ανακύκλωσης στο Σχολείο μας, με τη μορφή διαγωνισμού αυτή τη χρονιά, ώστε να κινητοποιήσει ακόμη περισσότερο τους συμμετέχοντες, είχε μεγάλη ανταπόκριση από τους μαθητές των δύο μεγαλύτερων τάξεων τού Σχολείου μας, οι οποίοι παρακίνησαν το οικογενειακό και το ευρύτερο κοινωνικό τους περιβάλλον, προκειμένου να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός από καπάκια. Νικήτρια αναδείχθηκε η Ε΄1 τάξη, η οποία συγκέντρωσε 46,5 κιλά καπάκια από τα 98,5 κιλά συνολικά.

Η συγκεκριμένη δράση σχεδιάζεται και συντονίζεται από την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, για τα σχολεία τής Αχαΐας, σε συνεργασία με την Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, καθώς και την ομάδα εθελοντισμού ενεργών πολιτών «Gefyristas». Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση τής εκπαιδευτικής κοινότητας προς την κατεύθυνση τής ανταποδοτικής ανακύκλωσης για τη μείωση τού πλαστικού, αλλά και η ενίσχυση με εκπαιδευτικό υλικό των Ειδικών Σχολείων τού νομού μας, με όργανα γυμναστικής, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ειδικά εξαρτήματα για την καθημερινότητα των παιδιών με αναπηρίες μέσα στον χώρο των σχολείων κ.ά.

Μετά την ολοκλήρωση τής δράσης η δασκάλα τής Ε΄1 τάξης κ. Α. Λεολέη παρέλαβε από τον Διευθυντή κ. Ε. Στάθη το έπαθλο των μαθητών, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια, εκ μέρους τού Διευθυντή τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών κ. Μ. Πετράκη. Ενώ όλα τα τμήματα που συμμετείχαν έλαβαν τιμητική βεβαίωση ανταποδοτικής ανακύκλωσης και ανακηρύχθηκαν "πρωταθλητές ανακύκλωσης"!