Αρσάκεια Πατρών
Οι μαθητές τής Γ΄ τάξεως τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών που εκπονούν το πολιτιστικό πρόγραμμα  «Αρχαία θέατρα: Στα ίχνη τού παρελθόντος», με υπεύθυνες καθηγήτριες τις φιλολόγους κ. Αικατερίνη Γεωργίου και Χαρίκλεια Παλυβού, πραγματοποιήσαν τριήμερη εκδρομή στην Καλαμάτα από 13 έως 15 Μαρτίου 2015. Σκοπός τής εκδρομής ήταν να επισκεφθούν οι μαθητές μερικά από τα σημαντικότερα αρχαία θέατρα τής Πελοποννήσου.
Την πρώτη ημέρα τής εκδρομής οι μαθητές επισκέφθηκαν το θέατρο τής αρχαίας Μαντινείας και ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα τής εποχής του, το θέατρο τής Μεγαλόπολης. Εκεί οι μαθητές που είχαν αναλάβει τη μελέτη των αντίστοιχων θεάτρων παρουσίασαν τις εργασίες που είχαν εκπονήσει κατά τη διάρκεια τού προηγούμενου χρονικού διαστήματος.
Τη δεύτερη ημέρα επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο τής Μεσσήνης. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να θαυμάσουν το αρχαίο θέατρο τής Μεσσήνης, την Αγορά, το Ασκληπιείο, το Βουλευτήριο, το Εκκλησιαστήριο και το εκπληκτικό Στάδιο με το Γυμνάσιο. Ειδική ξεναγός με άμεσο και παραστατικό τρόπο τους ξενάγησε σε όλο τον αρχαιολογικό χώρο, τους εξήγησε τη λειτουργικότητα κάθε κτίσματος τονίζοντας τη θρησκευτική και την πολιτική διάσταση τού χώρου.
Την τρίτη ημέρα, αφού οι μαθητές περιηγήθηκαν στην όμορφη πόλη τής Καλαμάτας, πήραν τον δρόμο τής επιστροφής με έναν ενδιάμεσο-τελευταίο σταθμό στην αρχαία Ολυμπία. Την ξενάγηση των μαθητών στον ιερό χώρο τής Άλτεως ανέλαβαν οι καθηγήτριες- συνοδοί, συσχετίζοντας τον αρχαιολογικό χώρο τής Ολυμπίας με αυτόν τής αρχαίας Μεσσήνης. Όταν έφτασαν στο Στάδιο, οι μαθητές αναβίωσαν τους αγώνες δρόμου και ο νικητής στεφανώθηκε με κλαδί ελιάς. Νωρίς το απόγευμα επέστρεψαν στην Πάτρα κατενθουσιασμένοι και έχοντας καταλάβει ότι η γνώση μπορεί να συνδυαστεί άριστα με τη διασκέδαση.