Αρσάκεια Πατρών
Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών συμμετείχαν στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (http://5digifestach.blogspot.gr/), που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο από Πέμπτη 2 ως και Σάββατο 4 Απριλίου 2015. Το φεστιβάλ διοργανώθηκε υπό την αιγίδα τού Υπουργείου Παιδείας, με την υποστήριξη τής ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδος, τού ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Αχαΐας και τού παραρτήματος τής Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π).
Οι μαθητές συμμετείχαν με την εργασία τους “Δημιουργούμε και μαθαίνουμε παίζοντας με το Scratch”, που εκπόνησαν με την καθοδήγηση τού καθηγητή τους Μαθηματικών και ΠΛηροφορικής κ. Φιλοποίμενα Αλεβίζου. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες εργασίας και κάθε ομάδα δημιούργησε από μία εφαρμογή, μαθαίνοντας με διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο τις βασικές αρχές του προγραμματισμού και συνεργαζόμενοι μεταξύ τους.
Οι παρουσιάσεις των εργασιών πραγματοποιήθηκαν στο 1ο Γενικό Λύκειο Πάτρας σε ακροατήριο που το αποτελούσαν μαθητές, καθηγητές και γονείς από όλα τα σχολεία τής Αχαΐας.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών τού φεστιβάλ δόθηκαν τιμητικά διπλώματα συμμετοχής στους μαθητές, στο Αρσάκειο και στον υπεύθυνο καθηγητή.