Αρσάκεια Πατρών
Την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015, στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Γεωγραφίας, μαθητές τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών συμμετείχαν σε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα τής Γης. Η ιδιαίτερη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο, σκοπό είχε να φέρει έστω για λίγη ώρα στο προσκήνιο το κοινό μας σπίτι, τη Γη, με πρωταγωνιστές τους μαθητές τού Σχολείου, που θα είναι οι αυριανοί ενεργοί πολίτες.
Αρχικά χαιρετισμό απηύθυνε η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Α. Γεωργίου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε παρουσίαση τού περιβαλλοντικού προγράμματος για τη θαλάσσια ρύπανση από τους μαθητές τής Β΄ Γυμνασίου Α. Βλασταρά και Μ. Παπαδοπούλου.
Ακολούθησαν καλλιτεχνικές δραστηριότητες, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών, κατά τη διάρκεια των οποίων έπαιξαν πιάνο οι μαθητές Ε. Θεοδωροπούλου (Β΄ τάξη), Δ. Τσονοπούλου (Β΄ τάξη) και Γ. Στουραϊτης (Α΄ τάξη). Τέλος, υλοποιήθηκε ένα παιχνίδι γνώσεων για τη Γη με τη χρήση των Νέων τεχνολογιών. Την εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο κ. Ν. Γιαννακόπουλος (χημικός), παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε αυτή και οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών.