Αρσάκεια Πατρών
Με αυτή αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το Αρσάκειο Γυμνάσιο Πατρών προσέφερε συμβολικά στις 10 Ιουνίου 2015 σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές ένα μικρό γλαστράκι, προσφορά τής Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ Πατρών, στο πλαίσιο τού προγράμματος «Ανθεστήρια».
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα τού ΟΗΕ, από το 1972, για την ενημέρωση τού παγκόσμιου κοινού σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Αποτελεί ορόσημο για τα Ηνωμένα Έθνη, συμβολίζοντας την ανάγκη συστράτευσης προς τον κοινό στόχο για τη διαφύλαξη τής περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς και την αειφορική διαχείριση τού παγκόσμιου φυσικού πλούτου. Γιορτάζεται σε περισσότερες από 100 χώρες, υπενθυμίζοντας το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στον καθένα για την προστασία τού πλανήτη, ως το ελάχιστο χρέος μας απέναντι στις μελλοντικές γενιές.
Ειδικότερα το πρόγραμμα «Ανθεστήρια» εγκαινιάστηκε το 2004 με πρωτοβουλία των Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ στην προσπάθεια για μια πράσινη και περιποιημένη πόλη. Συγκεκριμένα, ο ΤΙΤΑΝ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνει εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των οποίων συνεργεία τής εταιρείας διανέμουν λουλούδια και δενδρύλλια από τα φυτώριά της με τη συνεργασία των Δήμων σε περιοχές που δραστηριοποιείται η εταιρεία ΤΙΤΑΝ
Το Αρσάκειο οφείλει να καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να ενισχυθεί το μήνυμα τής περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Η ουσία βρίσκεται στη συμμετοχή, τη συνεργασία και την οργανωμένη δράση όλων.