Αρσάκεια Πατρών
Στις 4 Νοεμβρίου οι μαθητές τής Α΄ και Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών παρακολούθησαν, κατά τις δύο πρώτες σχολικές ώρες, την ταινία τού Ρομπέρτο Μπενίνι "La Vita è Bella". Η ταινία παρουσιάζει την τρυφερή σχέση ανάμεσα σε έναν πατέρα και στον γιό του σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Η ταινία συγκίνησε τους μαθητές και τους προβλημάτισε ιδιαίτερα, καθώς αποτυπώνει την αγριότητα των Ναζί και τον ακραίο τρόπο αντιμετώπισης των Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Κάποιοι από τους μαθητές εξέφρασαν τις εντυπώσεις τους γραπτά.
Ενδεικτικά παρατίθενται οι σκέψεις τής μαθήτριας Θάλειας Παππά τής Β΄2 τάξης:

"Η ταινία La vita e bella αφηγείται την ιστορία ενός Ιταλού Εβραίου, τού Γκουίντο, που πρέπει να βάλει όλη του τη φαντασία σε λειτουργία για να βοηθήσει την οικογένειά του που κρατείται στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλζεν.
Στιγμές γέλιου, αγάπης, πόνου, αγωνίας συνδυάζονται με έναν μαγικό τρόπο στην ταινία που είχαμε την ευκαιρία να δούμε στο Σχολείο μας. Η ταινία απεικονίζει με τρόπο ρεαλιστικό την έννοια τής πραγματικής αγάπης και αφοσίωσης στην οικογένεια. Ο πρωταγωνιστής δημιουργεί για το γιο του ένα ταξίδι με προορισμό έναν «παράδεισο» παιχνιδιού και απόλαυσης για να απαλύνει την ανησυχία τού παιδιού του μπροστά στον επερχόμενο θάνατο και να διαφυλάξει την ελπίδα τής επόμενης ημέρας. Δημιουργεί μια εικονική πραγματικότητα γεμάτη δώρα, διασκέδαση και νίκες. Κρύβει τις ανησυχίες του και με χαμόγελο στα χείλη δίνει τον καθημερινό του αγώνα σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. Λύπη, αγωνία, αγάπη, τρυφερότητα εναλλάσσονται συνεχώς και κρατούν αδιάπτωτο το ενδιαφέρον, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύεται πόσο ανίσχυρα είναι τελικά το μίσος και η διαστροφή τού ρατσισμού μπροστά στη δύναμη τής ψυχής και στο χαμόγελο που ξεχειλίζει από την καρδιά."