Αρσάκεια Πατρών
Οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών επισκέφθηκαν το Κέντρο Ενεργειακής Πληροφόρησης για τη Βιομάζα, στο Μονοδένδρι Αχαΐας, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015. Σε αυτή τη δίωρη επίσκεψη ο κ. Ηλίας Καραχάλιος μίλησε με κάθε λεπτομέρεια για την κλιματική αλλαγή που έχει επέλθει σε όλη τη Γη εξαιτίας τής κατανάλωσης ενέργειας και τις επιπτώσεις της, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον, αλλά και για το τι μπορεί να κάνει ο καθένας για να μειώσει το ενεργειακό του αποτύπωμα.
Επίσης, πληροφορήθηκαν για το φαινόμενο τού θερμοκηπίου και τι συμβαίνει στο περιβάλλον λόγω τής παρουσίασής του. Φυσικά δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη βιομάζα, καθώς αποτελούν τη λύση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και τής κλιματικής αλλαγής.
Στο τέλος τής ενημέρωσης και για να κλείσει ευχάριστα η συνάντηση, οι μαθητές, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι μέσα από το οποίο έγινε ανακεφαλαίωση όσων έμαθαν.
Η διδακτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Οικιακής Οικονομίας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μαρία Ντζελβέ. Συνοδοί καθηγητές ήταν επίσης η κ. Ελένη Χαραλαμποπούλου (Γαλλικών) και ο κ. Φιλοποίμην Αλεβίζος (μαθηματικός).