Αρσάκεια Πατρών
Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ένα από τα μέλη τής συγγραφικής ομάδας τού βιβλίου τής Χημείας τής Β΄ Γυμνασίου.
Συγκεκριμένα, μετά από σχετική πρόσκληση, επισκέφθηκε το Σχολείο ο κ. Παύλος-Ιωάννης Σινιγάλιας, Σύμβουλος Φυσικών τής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, ο οποίος, ως μέλος τής συγγραφικής ομάδας τού σχολικού βιβλίου, εξήγησε στους μαθητές τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η συγγραφική ομάδα κατά τη διάρκεια τής συγγραφής και ζήτησε από τους μαθητές να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό τα δυνατά σημεία τού βιβλίου, όπως το "παράθυρο στο εργαστήριο" και τη διαθεματική προσέγγιση. Άλλωστε, όπως ανέφερε και ο ίδιος, η Χημεία είναι ένα καινούργιο μάθημα για τους μαθητές τής Β΄ Γυμνασίου, όπου δημιουργούνται οι βάσεις για την κατανόηση μιας από τις κορυφαίες κατακτήσεις τού ανθρώπινου νου, τής Ατομικής Θεωρίας.
Στη συνάντηση, την οποία οργάνωσε ο κ. Ν. Γιαννακόπουλος (χημικός), παρευρέθησαν η κ. Ε. Πιερρή, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και η κ. Κ. Γεωργίου, Διευθύντρια τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών. Επίσης, παρακολούθησαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο κ. Δ. Κλαυδιανός, Συντονιστής Φυσικών Επιστημών των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων, και ομάδα εκπαιδευτικών ΠΕ 04.02, χημικοί από τα Σχολεία μας στην Αθήνα .
Μετά το τέλος τής συνάντησης οι μαθητές κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους:

«Η επίσκεψη τού κ. Σινιγάλια έδωσε μια άλλη διάσταση στο μάθημα, καθώς γνωρίσαμε πόση δουλειά χρειάζεται για να γραφτεί ένα σχολικό βιβλίο και ότι είναι συλλογική δουλειά και όχι ατομική, όπως ένα λογοτεχνικό βιβλίο».
Α. Ανδριοπούλου

«Με εντύπωσε το γεγονός ότι ο κ. Σινιγάλιας μάς παρουσίασε τη Χημεία όχι μόνο ως επιστήμη αλλά και ως μάθημα ζωής». Αλ. Ροδόπουλος

«Ήθελα πάντα να γνωρίσω έναν συγγραφέα από κοντά και ιδιαίτερα συγγραφέα σχολικού βιβλίου. Θα θυμάμαι την αμεσότητά του και ότι προσπαθούσε με παραδείγματα να κερδίσει το ενδιαφέρον μας».
Κ. Αγγελόπουλος