Αρσάκεια Πατρών
Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών στο Ίδρυμα Ευγενίδου.
Συγκεκριμένα οι μαθητές ξεναγήθηκαν στη διαδραστική έκθεση τού ιδρύματος, η οποία κάλυψε ένα μεγάλος εύρος θεματικών ενοτήτων. Τα εκθέματα που αφορούσαν στην ενότητα με τίτλο «Ύλη και Υλικά» προσέφεραν στους μαθητές τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις αρχές λειτουργίας που κρύβονται πίσω από τα διάφορα υλικά, όπως και ενημερωθούν για νέα υλικά που στο μέλλον θα βρουν ευρύ πεδίο εφαρμογών.
Στη συνέχεια τής έκθεσης, οι μαθητές, με τρόπο βιωματικό, εξερεύνησαν την παραγωγή αλλά και τη διάδοση ηχητικών και ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Επίσης εξοικειώθηκαν με έννοιες σχετικές με την επεξεργασία ήχου και εικόνας, καθώς και με τη διακίνηση ψηφιακών κωδικοποιημένων σημάτων στα διάφορα δίκτυα επικοινωνίας.
Η έκθεση περιέλαβε επίσης θέματα σχετικά με τη βιοτεχνολογία, ξεκινώντας από τα μόρια που συναντάμε στους ζωντανούς οργανισμούς και φτάνοντας μέχρι τις προχωρημένες τεχνικές τής Γενετικής Μηχανικής.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την επίδειξη εντυπωσιακών πειραμάτων Φυσικής σχετικά με τον ηλεκτρισμό και τη φόρτιση σωμάτων, στα οποία συμμετείχαν ενεργά και οι μαθητές.